27 Αυγ 2018

16.000 χιλιόμετρα εξερεύνησης με το νέο Nissan Leaf

Μετά από μία επική διαδρομή 16.000 χιλιομέτρων, ο εξερευνητής, Marek Kaminski, έφθασε στην Ιαπωνία, έχοντας ξεκινήσει τρεις μήνες νωρίτερα από την Πολωνία, την «εκστρατεία» του με την ονομασία #NoTraceExpedition, οδηγώντας το πρώτο σε πωλήσεις αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα στην Ευρώπη.

Nissan Leaf - Marek Kaminski

Το φιλικό προς το περιβάλλον ταξίδι του Marek είχε ως αφετηρία το Zakopane της Πολωνίας και μέσω οκτώ χωρών σε δύο ηπείρους, αλλά και με πλήθος διαφορετικών συνθηκών οδήγησης που «εκτυλίχθηκαν» στη Λιθουανία, τη Λευκορωσία, τη Ρωσία, τη Μογγολία, την Κίνα και τη Νότια Κορέα, κατάφερε να φτάσει στον τελικό προορισμό του, το Τόκιο.

Η εκστρατεία του #NoTraceExpedition, καταδεικνύει τη σκοπιμότητα ενός ταξιδιού με ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο και θέτει το παράδειγμα για εκείνους τους εξερευνητές που επιθυμούν να επισκεφθούν τις πιο απομακρυσμένες γωνιές του πλανήτη, χωρίς να βλάψουν το περιβάλλον.

Αν και ο Marek μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι ο πρώτος άνθρωπος που έχει περάσει από το Βόρειο και το Νότιο Πόλο μέσα στο ίδιο έτος, η αποστολή του με ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο, θα του μείνει εξίσου αξέχαστη. Μεταξύ των περιπετειών του Marek, αξιοσημείωτες είναι οι παρακάμψεις κατά μήκος των χωματόδρομων της Μογγολίας, όπως και κάποιες «πατέντες» φόρτισης στη Ρωσία.

«Χαλυβδωμένος» από τα πρώτα 16.000 χιλιόμετρα της συναρπαστικής αποστολής του, ο Marek θα ξεκινήσει το ταξίδι της επιστροφής από το Τόκιο στην Πολωνία, πίσω από το τιμόνι του ίδιου αυτοκινήτου.

Στην προσπάθειά του να αμφισβητήσει τους μύθους γύρω από το βιώσιμο ταξίδι, ο Marek βλέπει στο νέο Leaf τον τέλειο συνεργάτη σε αυτή την μοναδική αποστολή. Το αυτοκίνητο παράγει μηδενικές εκπομπές ρύπων και προσφέρει πλήθος καινοτόμων χαρακτηριστικών, όπως το ημιαυτόνομο σύστημα οδήγησης  ProPILOT και το e-Pedal της Nissan, κάνοντας τα ταξίδια πραγματικά ξεκούραστα.

Στιγμιότυπα από αυτό το συναρπαστικό ταξίδι, μπορείτε να δείτε στη συνέχεια στο βίντεο που ακολουθεί. 

Ο  Marek σχολίασε:

«Για μένα, αυτό το ταξίδι δεν είχε ως μοναδικό σκοπό  να φτάσω στον προορισμό μου. Είναι επίσης η αρχή για να κάνουμε μια απλή, αλλά σπουδαία αλλαγή, για να στρέψουμε το βλέμμα μας στη βιωσιμότητα. Είτε βρισκόμουν στην άγρια φύση της Ρωσίας ή στα απομακρυσμένα μονοπάτια της Μογγολίας και στους πολυσύχναστους δρόμους του Τόκιο, το Leaf υπήρξε για μένα ένας αξιόπιστος συνεργάτης, καθ 'όλη τη διαδρομή. Το αυτοκίνητο και ο εξοπλισμός του, όπως το ProPILOT, ήταν εντυπωσιακά ικανά σε δύσκολες συνθήκες οδήγησης, όπου ακόμη και σε απομακρυσμένες περιοχές με μηδαμινές υποδομές  φόρτισης, καταφέραμε να είμαστε συνεχώς εν κινήσει.

«Το Leaf μου έδωσε την ευκαιρία να επιμείνω στον στόχο μου και να ταξιδεύω χωρίς περιβαλλοντικό ίχνος, επομένως ελπίζω ότι αυτό είναι ένα βήμα προς τα εμπρός, στο ταξίδι προς τη βιώσιμη κινητικότητα».

Το Nissan Leaf είναι το πρώτο σε πωλήσεις αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα στην ιστορία της αυτοκίνησης, έχοντας  ξεπεράσει  τα 340.000 πωληθέντα αυτοκίνητα, από τότε που ξεκίνησε η διάθεση του μοντέλου πρώτης γενιάς, το 2010. Με περισσότερα από 41.000 αυτοκίνητα να έχουν πωληθεί στην Ευρώπη από τον Οκτώβριο του 2017, όπου και ξεκίνησε η εμπορική του διάθεση, το νέο Nissan Leaf έρχεται να συνεχίσει αυτή την κληρονομιά, πρωτοπορώντας στην προσπάθεια για ένα βιώσιμο μέλλον. 

Το νέο Nissan LEAF είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά με τιμή που ξεκινά από τις 32.990€.

Δελτίο Τύπου

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Nissan Leaf - Marek Kaminski
  • Nissan Leaf - Marek Kaminski
  • Nissan Leaf - Marek Kaminski
  • Nissan Leaf - Marek Kaminski
Ετικέτες: