top icon
Επικαιρότητα

20.000 BMW θέτει «εκτός κυκλοφορίας» η κυβέρνηση της Ν. Κορέας

Μετά τα 27 περιστατικά εκδήλωσης φωτιάς σε ισάριθμα αντίτυπα μοντέλων της BMW, η κυβέρνηση της Ν. Κορέας ανακοίνωσε σήμερα πως θα απαγορεύσει την κίνηση στους δρόμους της χώρας για προληπτικούς λόγους σε 20.000 αυτοκίνητα του Γερμανού κατασκευαστή.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας για προληπτικούς λόγους 20.000 αυτοκινήτων της BMW, την οποία ανακοίνωσε με πάσα επισημότητα προ ολίγου ο Υπουργός Μεταφορών της Ν. Κορέας, Kim Hyun-mee, έρχεται στο φως μετά τα 27 περιστατικά εκδήλωσης φωτιάς στο χώρο του κινητήρα σε ισάριθμα αντίτυπα μοντέλων του Βαυαρού κατασκευαστή που αναφέρθηκαν στη χώρα από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους έως και τα τέλη Ιουλίου. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της γερμανικής εταιρείας, το πρόβλημα στα εν λόγω οχήματα εντοπίζεται σε μία ελαττωματική μονάδα ανακύκλωσης των καυσαερίων.

Η BMW, αντιδρώντας με αρκετή ομολογουμένως καθυστέρηση, προχώρησε αρχικά στην ανάκληση των επίμαχων οχημάτων στη Ν. Κορέα εκδίδοντας συγχρόνως μία ανακοίνωση στην οποία ζητά συγγνώμη από τους νοτιοκορεάτες ιδιοκτήτες τους. Εν συνεχεία, όπως μετέδωσε προ ημερών η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, η γερμανική εταιρεία εξέδωσε αντίστοιχη εντολή ανάκλησης και για την Ευρώπη, με τα επηρεαζόμενα μοντέλα να αγγίζουν τις 220.000. Από αυτά, μάλιστα, τα 96.300 βρίσκονται στη Γερμανία.

«Ζητώ από τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων BMW που υπάγονται στην ανάκληση να συνεργαστούν ενεργά για την πρόληψη μεγαλύτερων ατυχημάτων, παρά την ταλαιπωρία τους», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών, Kim Hyun-mee, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Οι ιδιοκτήτες των επίμαχων οχήματα μπορούν να οδηγήσουν τα οχήματά τους μόνο προκειμένου να πραγματοποιήσουν τους απαραίτητους ελέγχους ασφαλείας, ανέφερε το Υπουργείο Μεταφορών της Ν. Κορέας, προσθέτοντας ότι η απαγόρευση έγινε ούτως ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ελέγχου.

Η εντολή απαγόρευσης θα τεθεί σε ισχύ από τη στιγμή που οι ιδιοκτήτες των επίμαχων αυτοκινήτων λάβουν τη σχετική ειδοποίηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών της χώρας. Κάτι που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε 24 ώρες από σήμερα._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ