top icon
Επικαιρότητα

To 2021 θα παρουσιαστεί η νέα Ford Mustang

Η αμερικάνικη εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει τη νέα Ford Mustang σε τρία χρόνια από σήμερα. Ιδού τι γνωρίζουμε για αυτή έως τώρα.

Με την παγκόσμια πλέον Mustang να έχει ήδη αγγίξει τα 10.000.000 αντίτυπα από το 1964 μέχρι και σήμερα αποτελώντας τo best seller… διαρκείας στις ΗΠΑ στην κατηγορία των σπορ αυτοκινήτων από το 1966 έως και το 2018, εύκολα μπορεί κανείς να αντιληφθεί τόσο τη σπουδαιότητα, όσο και την εμπορική «βαρύτητά» του εν λόγω μοντέλου στη γκάμα της Ford. Πολλώ δε μάλλον σήμερα, μιας και τόσο η κουπέ έκδοση, όσο και η «ξεσκούφωτη» εκδοχή, διατίθενται πλέον σε περισσότερες από 140 αγορές ανά την υφήλιο, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων της Κίνας και της Αυστραλίας, τις οποίες δύσκολα μπορεί να υποτιμήσει κανείς σε εμπορικό επίπεδο.

Διαβάστε επίσης: Οι τιμές και ο εξοπλισμός της νέας Ford Mustang στην Ελλάδα

Ωστόσο, η ώρα της αντικατάστασης μ’ ένα εντελώς «φρέσκο» σε μηχανικά μέρη, πλαίσιο και τεχνολογίες μοντέλο, φαίνεται να μην είναι και τόσο μακριά, καθώς οι ιθύνοντες της Ford «βλέπουν» το ντεμπούτο της νέας Mustang να πραγματοποιείται στις αρχές του 2021.

«Η νέα Mustang θα εξακολουθεί να είναι ένα ισχυρό όχημα με καλές αναλογίες», δήλωσε ο υπεύθυνος σχεδιασμού του αμερικανικού μοντέλου, Darrell Behmer. Και προσέθεσε: «Οι ευέλικτες αρχιτεκτονικές που θα αναπτύξουμε θα μας δώσουν περισσότερες δυνατότητες, κάτι που δεν πρόκειται να αποδυναμώσει τη νέα Mustang».

Διαβάστε επίσης: Στη Νότια Εύβοια με τη νέα Ford Mustang 2.3

Όπως είναι ήδη γνωστό μετά την απόφαση της Ford να μειώσει τα διαθέσιμα δάπεδά της από εννέα σε πέντε, η νέα Mustang θα πατά στο ένα από αυτά, το οποίο θα χρησιμοποιείται παράλληλα και ως σημείο αναφοράς για το μοντέλο Explorer. Όπως είναι προφανές, πρόκειται για μία πλατφόρμα που θα μπορεί να υποδεχτεί και σύστημα τετρακίνησης, κάτι που ενδεχομένως να βρει εφαρμογή στην περίπτωση του αμερικανικού κουπέ μέσω του συνδυασμού ενός θερμικού κινητήρα κι ενός ηλεκτροκινητήρα, που θα παρέχει κίνηση και στους εμπρός τροχούς. Κάτι, βέβαια, που μένει να επιβεβαιωθεί την προσεχή περίοδο έχοντας ως δεδομένη τη διαβεβαίωση της Ford στις αρχές του 2017 ότι μία έκδοση της Mustang με υβριδικό σύστημα κίνησης θα δει το φως της δημοσιότητας το 2020 στην τρέχουσα (6η) γενιά του μοντέλου._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ