top icon
Επικαιρότητα

To 2022 έρχεται το νέο Tesla Roadster

Η Tesla ανακοίνωσε δια στόματος Elon Musk ότι η παραγωγή του νέου Roadster θα ξεκινήσει τελικά το 2022.

Απαντώντας σε έναν χρήστη στο Twitter ο οποίος… αναρωτήθηκε για την πρόοδο του εγχειρήματος που αφορά το νέο Roadster, ο Elon Musk δήλωσε ότι η Tesla θα «ολοκληρώσει την μηχανολογική εξέλιξη αυτόν τον χρόνο» πριν από την προγραμματισμένη έναρξη παραγωγής το 2022. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο ισχυρός άνδρας της Νο 1 ηλεκτρικής αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, στο τέλος του προσεχούς καλοκαιριού θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή ενός πλήρως λειτουργικού πρωτοτύπου δοκιμών.

Η καθυστέρηση στην έναρξη παραγωγής του νέου Roadster αποδίδεται στο χρόνο που χρειάστηκε η Tesla για την εξέλιξη της προηγμένης μπαταρίας που θα το εφοδιάζει, αλλά και τη μονάδας κίνησης, η οποία θα απαρτίζεται από τρεις στο σύνολο ηλεκτροκινητήρες – αυτή η μονάδα θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της στα νέα Model S Plaid και Model X Plaid με ισχύ που θα φτάνει τους 1.020 ίππους.

Tesla Roadster

Διαβάστε επίσης: Νέο Tesla Model S – με εντυπωσιακό εσωτερικό και έκδοση Plaid με 1.020 ίππους

Θυμίζουμε ότι η δεύτερη γενιά του Tesla Roadster παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 2017, ενώ η έλευσή του στην αγορά ήταν προγραμματισμένη για φέτος.

Είναι σαφές ότι η Tesla «χάνει» και πάλι την προβλεπόμενη ημερομηνία λανσαρίσματος ενός ακόμα νέου μοντέλου της, μετά τις αντίστοιχες καθυστερήσεις στην παραγωγή του Model 3, του Semi, το οποίο θα κυκλοφορούσε το 2019, αλλά και του εκκεντρικού Cybertrack, το οποίο, όπως αποκάλυψε πριν λίγα 24ώρα ο Elon Musk, δεν πρόκειται να μπει στην κατασκευαστική αλυσίδα της αμερικανικής εταιρείας πριν τις αρχές του 2022.

Tesla Roadster

Διαβάστε επίσης: Κέρδη για την Tesla το 2020

Το νέο Tesla Roadster θα είναι σε θέση να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 97 χλμ./ώρα σε χρόνο 1,9 δλ. Για τα πρώτα 160 χλμ./ώρα δε, ο χρόνος που θα απαιτείται είναι 4,2 δλ., ενώ για το πρώτο «400άρι» δεν θα χρειάζονται περισσότερα από 8,9 δλ.

«Είναι η πρώτη φορά που ένα αυτοκίνητο παραγωγής σπάει το φράγμα των 9 δλ. στην επίδοση αυτή», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά το 2017 ο Elon Musk.

Οι ιθύνοντες της Tesla υποστηρίζουν ότι η τελική ταχύτητα του αντικατάσταση του πρώτου αυτοκινήτου παραγωγής της αμερικάνικης φίρμας θα αγγίζει τα 402 χλμ./ώρα. Το… πάζλ τεχνολογίας και επιδόσεων συμπληρώνει η μπαταρία των 200 kWh, η οποία θα είναι σε θέση να εξασφαλίζει αυτονομία της τάξης των 1.000 χλμ.

Tesla Roadster

«Μετά το Roadster, η οδήγηση ενός αυτοκινήτου με κινητήρα βενζίνης θα είναι σαν να οδηγά κανείς μια ατμομηχανή», είχε δηλώσει ο Elon Musk αμέσως μετά τα αποκαλυπτήρια του πρωτοτύπου του νέου Roadster.

Και συμπλήρωσε:

«Ο λόγος που το κάνουμε αυτό είναι να δώσουμε ένα σκληρό χτύπημα στα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ