Επικαιρότητα Κόσμος

250 σταθμοί ταχείας φόρτισης από την Ionity

Η γνωστή κοινοπραξία εγκαινίασε τον 250ό σταθμό ταχείας φόρτισης επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Η Ionity είναι μια κοινοπραξία την οποία έχουν συστήσει στη γηραιά ήπειρο το BMW Group, η Daimler, η Ford Motor Company και το VW Group, ενώ από το 2019 στους κόλπους του εντάχθηκε και το Hyundai Motor Group. Στόχος της είναι η προώθηση της ηλεκτροκίνησης μέσω της εγκατάστασης σε διάφορες τοποθεσίες της Ευρώπης σταθμών ταχείας φόρτισης, οι οποίοι θα μπορούν να εξυπηρετούν σε καθημερινή βάση τις ανάγκες των plug-in υβριδικών και ηλεκτρικών, πρωτίστως, μοντέλων των ως άνω ομίλων, αλλά και επαναφορτιζόμενα οχήματα άλλων κατασκευαστών.

Όπως ανακοινώθηκε από τους ιθύνοντες της κοινοπραξίας, η Ionity εγκαινίασε χθες τον 250ο σταθμό της, γεγονός που ανεβάζει το σύνολο των διαθέσιμων ταχυφορτιστών του δικτύου της σε πάνω από 1.000. Από αυτούς, οι 569 βρίσκονται σε 139 σταθμούς φόρτισης, με την ενέργεια να παρέχεται σε αυτούς από την εταιρεία Tritium, ενώ 424 fast-chargers μπορεί να βρει κανείς σε 108 σταθμούς, οι οποίοι τροφοδοτούνται με «καθαρή» ενέργεια από την εταιρεία ΑΒΒ.

Ionity

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 88 σταθμοί φόρτισης (σχεδόν 1 στους 3) βρίσκονται σε κομβικά σημεία εθνικών οδών στη Γερμανία, 46 σε αντίστοιχα στη Γαλλία, 18 στη Σουηδία, ενώ από 15 θα βρει κανείς σήμερα σε βασικές οδικές αρτηρίες Αυστρία και Νορβηγία. Όπως ανακοινώθηκε, η κοινοπραξία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο μέσον της κατασκευής επιπλέον 49 σταθμών φόρτισης στην Ευρώπη, ενώ μέχρι και τα τέλη του τρέχοντος έτους στόχος της Ionity είναι η εγκατάσταση 100 επιπλέον σταθμών.

Σε αυτούς η μέγιστη ισχύς φόρτισης φτάνει τα 350 kW με το συμβατό βύσμα να είναι το CCS Combo 2. Σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο που δημοσιεύεται στον επίσημο ιστότοπο της Ionity, σε όλες τις χώρες στους οποίους μπορεί να βρει κανείς σήμερα φορτιστές της κοινοπραξίας Ionity η χρέωση των υπηρεσιών φόρτισης είναι ενιαία και ανέρχεται πλέον στα 0,79€ ανά kWh.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου