top icon
Επικαιρότητα

250.000 εξηλεκτρισμένα αυτοκίνητα από την VW

Η γερμανική εταιρεία παρέδωσε πριν λίγες μέρες το 250.000ό εξηλεκτρισμένο αυτοκίνητό της.

Από το 2013, όταν και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το e-up!, έως και τα μέσα του μήνα που μας «εγκαταλείπει» σε λίγα 24ώρα από τώρα, η VW διέθεσε ανά τον κόσμο 250.000 εξηλεκτρισμένα μοντέλα – επίδοση ωστόσο που υπολείπεται αρκετά σε σχέση με εκείνη των συμπατριωτών της από το Μόναχο. Για την περίσταση, το επετειακό αυτοκίνητο ήταν ένα λευκό e-Golf, μοντέλο που αποτελεί και το best-seller στο συγκεκριμένο είδος οχημάτων στην τετράτροχη ατζέντα της VW, με περισσότερες από 104.000 πωλήσεις μέχρι σήμερα.

Στη δεύτερη θέση, πίσω από την ηλεκτρική εκδοχή του Golf, κατατάσσεται η υβριδική (βλ. GTE), με 51.000 πωλήσεις. Πίσω τους ακολουθούν τα Passat Variant GTE και e-up! με 42.000 και 21.000 ταξινομήσεις ανά τον κόσμο, αντίστοιχα.

Μέσα στο 2019, η VW έχει παραδώσει περισσότερα από 70.000 εξηλεκτρισμένα μοντέλα, επίδοση αυξημένη κατά 40% σε σχέση με εκείνη του 2018.

VW e-Golf

Οι σημαντικότερες αγορές για τα εν λόγω μοντέλα της μητρικής εταιρείας του Ομίλου VW για το 2019 ήταν κατά σειρά εκείνες της Κίνας, της Νορβηγίας, της Γερμανίας, των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας.

«Με το 250.000ό ηλεκτροκίνητο όχημα, η VW έχει φτάσει ένα σημαντικό ορόσημο στην πορεία προς μία κινητικότητα μηδενικών εκπομπών. Ιδιαίτερα τα ηλεκτρικά οχήματα, όπως το νέο ID., αποτελούν την απάντηση σε μείζονες προκλήσεις της εποχής μας προσφέροντας οδηγική απόλαυση και πλεονεκτήματα που δεν μπορούσαμε καν να φανταστούμε πριν από μερικά χρόνια. Στη VW είμαστε πεπεισμένοι ότι το μέλλον είναι ηλεκτρικό», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Jurgen Stackmann, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στο τμήμα Πωλήσεων, Μάρκετινγκ και After Sales της VW.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ