top icon
Επικαιρότητα

25+3 ρέπλικες της DB5 της ταινίας Goldfinger θα κατασκευάσει η Aston Martin

Η βρετανική εταιρεία θα κατασκευάσει 28 στο σύνολο ρέπλικες της εμβληματικής Aston Martin DB5 που είδαμε για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη στην ταινία Goldfinger.

Σε συνέχεια του προγράμματος αναβίωσης της DB4 μέσω της G.T. Continuation, η Aston Martin ανακοίνωσε σήμερα πως θα κατασκευάσει 25 αντίτυπα της εμβληματικής DB5 που είδαμε να πρωταγωνιστεί στην ταινία Goldfinger στα χέρια του Sean Connery. Όπως έγινε γνωστό, η «γέννηση» των εν λόγω αυτοκινήτων θα γίνει σε αγαστή συνεργασία με την εταιρεία EON Production, η οποία έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια την παραγωγή των ταινιών του διάσημου πλωτάρχη και Βρετανού πράκτορα της μεγάλης οθόνης, James Bond. Η Goldfinger DB5 Continuation θα βασιστεί φυσικά στο θρυλικό αυτοκίνητο του 1964 και θα κατασκευαστεί από την Aston Martin Works στο Newport Pagnell, που αποτελεί το αρχικό «σπίτι» της DB5.

Πέραν των 25 αυτών αντιτύπων, η Aston Martin θα κατασκευάσει τρία ακόμα «κομμάτια» της Goldfinger DB5 Continuation. Το πρώτο θα παραμείνει καλά φυλαγμένο στις εγκαταστάσεις της βρετανικής εταιρείας, το δεύτερο θα δωριστεί στην EON Production και το τρίτο θα δημοπρατηθεί με τα έσοδα να διατίθενται σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Διαβάστε επίσηςΗ ιστορία της χαμένης Aston Martin DB5 της ταινίας Goldfinger

Σύμφωνα με την εταιρεία, όλα τα αντίτυπα θα είναι βαμμένα στο αυθεντικό χρώμα Silver Birch διαθέτοντας μάλιστα πολλά από τα gadgets της αυθεντικής DB5 που πρωταγωνίστησε στην  ταινία του Ian Fleming. Όπως οι περιστρεφόμενες πινακίδες, για παράδειγμα. Επικεφαλής της ομάδας που θα αναλάβει να «ενσωματώσει» τις εν λόγω εφαρμογές είναι ο βραβευμένος με Oscar, Chris Corbould.

Αξίζει να σημειωθεί πως η DB5 «εμφανίστηκε» ξανά το 1965 στην ταινία Thunderball, το 1995 στο GoldenEye, δύο χρόνια αργότερα στο Tomorrow Never Dies, το 2006 στο Casino Royale, το 2012 στο Skyfall και το 2015 στο Spectre.

Η τιμή κάθε αντιτύπου της Goldfinger DB5 Continuation ορίστηκε από την Aston Martin στα 3,07 εκ. ευρώ, χωρίς φόρους._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ