top icon
Επικαιρότητα

28 Μαρτίου η αποκάλυψη του νέου Toyota RAV4

Η Toyota θα παρουσιάσει το νέο RAV4 σε δύο εβδομάδες από σήμερα.

Την Έκθεση της Ν. Υόρκης επέλεξαν οι Ιάπωνες της Toyota προκειμένου να φέρουν στο φως το νέο RAV4, ένα αυτοκίνητο που αισίως γυρίζει φέτος την πέμπτη κατά σειρά σελίδα του. Ακλουθώντας τη νέα πολιτική της μάρκας στον τομέα των κινητήρων, την οποία είδαμε να υιοθετούν οι πάντοτε δραστήριοι σχιστομάτηδες από τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου στο νέο Toyota Auris, η γκάμα του νέου RAV4 θα περιλαμβάνει όχι ένα, αλλά δύο υβριδικές μονάδες κίνησης, οι οποίες θα βασίζονται ως προς το θερμικό σκέλος τους σ’ έναν 1.800άρη και σ’ έναν 2λιτρο μηχανικό σύνολο.

Διαβάστε επίσης: Νέο Auris αλλά και νέες τεχνολογίες από την Toyota

Στην πρώτη περίπτωση, η οποία θα εστιάζει στην οικονομία, η απόδοση θα κυμαίνεται κοντά στους 120 ίππους και στη δεύτερη, η οποία θα διαθέτει πιο σπορτίφ βλέψεις, στους 180 ίππους. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις αναφορικά με το αν η γκάμα θα περιλαμβάνει βενζινοκίνητες εκδόσεις (ούτε λόγος για ντίζελ) και ποιες.

Διαβάστε επίσης: Τέλος τα ντίζελ στην Ευρώπη για την Toyota

Το νέο Toyota RAV4 θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα των Ιαπώνων, τη γνωστή και μη εξαιρετέα πλέον New Global Architecture, στην οποία «πατά» άλλωστε και το νέο Auris, καθώς και τα Prius και C-HR. Σε επίπεδο σχεδίασης, η ιδιαίτερα «σκοτεινή» φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα δεν αποκαλύπτει και πολλά σε σχέση με τις επιμέρους επιλογές των Ιαπώνων. _X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ