Επικαιρότητα Κόσμος

29 Μαρτίου 1974: Το πρώτο Golf βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής της VW

Ακριβώς 45 χρόνια έχουν περάσει από τότε που το πρώτο αντίτυπο του αντικαταστάτη του Beetle βγήκε από τη γραμμή παραγωγής της VW.

Το VW Golf, το πιο επιτυχημένο σε πωλήσεις αυτοκίνητο στην Ευρώπη, γίνεται σήμερα 45 ετών. Στις 29 Μαρτίου toy 1974, το εργοστάσιο της γερμανικής εταιρείας στο Wolfsburg ξεκίνησε και επίσημα την παραγωγή του αυτοκινήτου που έμελε τα χρόνια που ακολούθησαν να γίνει το best seller μοντέλο της. Όπως ήταν αναμενόμενο, την εποχή εκείνη κανείς στην VW δεν είχε φανταστεί ότι ο διάδοχος του θρυλικού Beetle θα κέρδιζε την εμπιστοσύνη πάνω από 35 εκατομμύριων αγοραστών σε όλο τον κόσμο. Με καθαρά αριθμητικούς όρους, ένα νέο VW Golf παραγγέλνεται κάπου στον κόσμο κάθε 41 δευτερόλεπτα, κάθε μέρα, από την έναρξη της παραγωγής του μοντέλου πριν από 45 χρόνια. Κάτι που σε ετήσια βάση μεταφράζεται σε περίπου 780.000 οχήματα.

«Το Golf βρίσκεται στην καρδιά της μάρκας μας. Αντιπροσωπεύει την πρόοδο και την τεχνολογική εξέλιξη όπως κανένα άλλο αυτοκίνητο. Για παράδειγμα, το Golf έκανε τις τεχνολογίες ασφάλειας προσιτές για εκατομμύρια ανθρώπους για πρώτη φορά. Για επτά γενιές, το Golf έχει συμβάλει στην ανάπτυξη της VW ως ένας από τους πιο σημαντικούς κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο», σημειώνει ο COO της εταιρείας, Ralf Brandstatter.

Και συμπληρώνει:

«Το 1974, οι άνθρωποι της VW αντιμετώπιζαν την πρόκληση της μετάβασης από το Beetle στο Golf. Από τότε, συνεχώς συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε το εργοστάσιό μας στο Wolfsburg, και σήμερα, εκτός από το Golf, παράγουμε εδώ  e-Golf, το Golf GTE, το Golf Sportsvan και τρία επιπλέον μοντέλα».

Σημαντικά στοιχεία για το ντεμπούτο του Golf I:

29 Μαρτίου 1974: Το πρώτο Golf βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής

8 Ιουλίου 1974: Το Golf διατίθεται σε εκθεσιακούς χώρους των αντιπροσωπειών της VW

5 Αυγούστου 1974: Ξεκινούν οι πρώτες παραδόσεις στους πελάτες

Το VW Golf του 1974

Σχεδίαση: Mε 2 και 4 πόρτες με καπό χώρου αποσκευών

Εσωτερικό: Πέντε θέσεις, χώρος αποσκευών 300 λίτρων, αναδιπλούμενο πίσω κάθισμα

Κινητήρες: Τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας 1,1 λίτρων, 50 PS / Τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας 1.5 λίτρων 70 PS

Μετάδοση: Μπροστινή κίνηση, τετρατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, αυτόματο τριών σχέσεων διαθέσιμο ως προαιρετικό

Μέγιστη ταχύτητα: 140 χλμ./ώρα (50 PS, χειροκίνητο κιβώτιο) - 160 χλμ./ώρα (70 PS, χειροκίνητο κιβώτιο)

Εκδόσεις: Golf και Golf L (και τα δύο με 50 PS). Golf S και Golf LS (αμφότερα με 70 PS)

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου