top icon
Επικαιρότητα

3.000 Tesla Model 3 ανά εβδομάδα για την Ευρώπη

Με τα ηλεκτρονικά βιβλία παραγγελιών του Model 3 να έχουν ήδη ανοίξει σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, η Tesla σκοπεύει να διαθέσει περί τα 3.000 αντίτυπα του ηλεκτρικού της μοντέλου ανά εβδομάδα στις κατά τόπου αγορές της γηραιάς ηπείρου. Αρχής γενομένης από τον προσεχή κιόλας Φεβρουάριο.

Δεν έχουν περάσει περισσότερες από τρεις εβδομάδες από τότε που γνωστοποιήθηκαν οι (ενδεικτικές) τιμές πώλησης του νέου Tesla Model 3 σε συγκεκριμένες αγορές της γηραιάς ηπείρου, όπως η γερμανική, η γαλλική, η ισπανική, η σουηδική και η ολλανδική, και σήμερα αρκετοί δυνητικοί αγοραστές του αμερικάνικού μοντέλου σε Ιταλία, Δανία και Φινλανδία επιβεβαιώνουν μέσω αναρτήσεών του στο διαδίκτυο ότι το «ηλεκτρονικό βιβλίο παραγγελιών» του best seller ηλεκτρικού μοντέλου στις ΗΠΑ είναι πλέον ανοιχτό και στις εν λόγω αγορές.

Σύμφωνα με όλες τις διαθέσιμες μέχρι και αυτή τη στιγμή πληροφορίες, το Model 3 θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη σε δύο εκδόσεις: στην τετρακίνητη Long Range και στην επίσης τετρακίνητη Performance, οι οποίες και πιστοποιήθηκαν πρόσφατα σύμφωνα με το πρωτόκολλο του WLTP ως προς τα επίσημα στοιχεία αυτονομίας τους. Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη έχει αυτονομία 544 χλμ. και η δεύτερη 530 χλμ.

Διαβάστε επίσης: Ανακοινώθηκαν τιμές πώλησης και στοιχεία αυτονομίας για το Tesla Model 3 στην Ευρώπη

Οι διάθεση των πρώτων αντιτύπων του Model 3 αναμένεται να ξεκινήσει τον προσεχή κιόλας Φεβρουάριο με πηγές από το βελγικό δίκτυο Focus-WTV να αναφέρουν πως η Tesla έχει ήδη κλείσει συμφωνία με τις αρχές του λιμανιού Zeebrugge, το οποίο θα παραλαμβάνει ανά εβδομάδα 3.000 αντίτυπα του μοντέλου. Τα οχήματα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα μεταφερθούν με τις υπηρεσίες της εταιρείας μεταφορών International Car Operators (ICO), η οποία χρησιμοποιεί ταχύπλοα πλοία RoRo (roll-on, roll-off) τα οποία είναι ικανά να διεκπεραιώσουν γρήγορα στη συγκεκριμένη τοποθεσία στις ακτές του Βελγίου τη διαδικασία εκφόρτωσης των αυτοκινήτων.

Το ταξίδι κάθε «καραβιάς» θα διαρκεί 15 μέρες περνώντας μέσω από τη διώρυγα του Παναμά. Σύμφωνα με διεθνή μέσα, η International Car Operators (ICO) αναμένεται να επενδύσει για το όλο εγχείρημα στο λιμάνι του Zeebrugge περί τα 2,5 εκ, €.

Αν όλα βαδίσουν βάσει του ως άνω σχεδίου, η Tesla θα είναι σε θέση να διαθέσει στις κατά τόπους αγορές της γηραιάς ηπείρου μέσα στο 2019 περί τα 100.000 Model 3. Από αυτά, τα 20.000 αναμένεται να απορροφηθούν στην αγορά της Γερμανίας, κάτι που θα καταστήσει το Model 3 ως το best seller ηλεκτρικό μοντέλο της εγχώριας αγοράς._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ