Επικαιρότητα Κόσμος

30.000 παραγγελίες για τη νέα Porsche Taycan

Το ενδιαφέρον του κοινού ανά τον κόσμο για τη νέα Porsche Taycan συνεχίζει να ξεπερνά τις προσδοκίες των ιθυνόντων της γερμανικής εταιρείας, καθώς οι παραγγελίες για το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο φέρονται να αγγίζουν ήδη τις 30.000.

Όπως ανάφερε σε σχετικό δημοσίευμα της η εφημερίδα Handelsblatt, η Porsche έχει ήδη συγκεντρώσει 30.000 παραγγελίες για τη νέα, ηλεκτροκίνητη Taycan των 600+ ίππων, λίγες μόλις εβδομάδες πριν τα επίσημα αποκαλυπτήρια της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον προσεχή Σεπτέμβριο. Η είδηση έρχεται στο φως μόλις τέσσερις μόλις μήνες μετά από εκείνη που ήθελε την Porsche να έχει ήδη εξασφαλίσει το ενδιαφέρον 20.000 αγοραστών σε παγκόσμιο επίπεδο για το νέο EV μοντέλο της, το οποίο, όπως όλα δείχνουν, θα ξεπεράσει σε δημοτικότητα από τον πρώτο κιόλας της κυκλοφορίας της στους δημόσιους δρόμους εκείνη της 911 – του μοντέλου που επί δεκαετίες τώρα έχει ταυτίσει το όνομα του με την γερμανική εταιρεία από το Zuffenhausen.

Porsche Taycan

Όπως έχει ήδη επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη, η Porsche Taycan θα κινείται από δύο στο σύνολο ηλεκτροκινητήρες που συνδυαστικά θα αποδίδουν πάνω από 600 ίππους. Οι έως τώρα υπολογισμοί των Γερμανών κάνουν λόγο πως οι εν λόγω μονάδες ισχύος θα εξασφαλίζουν μία επίδοση στο τυπικό αλλά πάντοτε ενδεικτικό «0-100» της τάξης των 3,5 δλ. – για το «0-200» θα απαιτούνται λιγότερο από 12 δλ. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου, στις οποίες και θα αποθηκεύεται η ενέργεια που θα «εισπράττουν» τα δύο ηλεκτρο-μοτέρ, έχουν βέλτιστο εύρος λειτουργίας τους 20 με 40 βαθμούς Κελσίου εξασφαλίζοντας στις συνθήκες αυτές αυτονομία άνω των 500 χλμ. Μολαταύτα, η Porsche δεν έχει μέχρι και αυτή τη στιγμή ανακοινώσει ούτε την ακριβή χωρητικότητά των μπαταριών, ούτε και ποια πρωτόκολλο (WLTP ή NEDC) έχει υιοθετηθεί για τον ως άνω υπολογισμό της μέγιστης αυτονομίας. Σύμφωνα πάντα με τη γερμανική εταιρεία, σε κύκλωμα των 800V ο χρόνος που θα απαιτείται για το γέμισμα των συσσωρευτών ενέργειας προκειμένου να καλυφθούν 400 χλμ. δεν θα υπερβαίνει τα 15 λεπτά.

Διαβάστε επίσηςΤι σημαίνει και από πού προήλθε το όνομα Taycan

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ιθύνοντες της Porsche προσδοκούν με χρονικό ορίζοντα το 2025 οι ετήσιες πωλήσεις της μάρκας να είναι μοιρασμένες σε ποσοστό 50/50 ανάμεσα στα αυτοκίνητα που θα κινούνται από θερμικούς ή/και ηλεκτρικούς κινητήρες. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Με δεδομένο το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή η Porsche πουλά περί τα 250.000 αυτοκίνητα το χρόνο, στόχος είναι το 2025 τα 125.000 αυτά να είναι βενζινοκίνητα, με τα υπόλοιπα 125.000 να «σπάνε» σε περισσότερα από 60.000 plug-in υβριδικά και σχεδόν 60.000 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα._Χ.Α.

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου