top icon
Επικαιρότητα

3.000.000 υβριδικά αυτοκίνητα από την Toyota στην Ευρώπη

Η Toyota έσπασε ένα ακόμα ορόσημο διαθέτοντας στην Ευρώπη το 3.000.000ό υβριδικό της αυτοκίνητο.

Η Toyota είναι μια εταιρεία με πολύ μακρά παράδοση στον τομέα των υβριδικών αυτοκινήτων αποτελώντας την πρωτοπόρο μάρκα σε μια τεχνολογία που πλέον είναι ο κανόνας, παρά η εξαίρεση. Σήμερα, το ευρωπαϊκό της παράρτημα, η Toyota Motor Europe, ανακοίνωσε πως διέθεσε το 3.000.000ό υβριδικό της αυτοκίνητο στην Ισπανία – και συγκεκριμένα μια κόκκινη Corolla GR Sport, η οποία κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις του ιαπωνικού κολοσσού στη M. Βρετανία.

Η Toyota ξεκίνησε να διαθέτει υβριδικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη το 2000 (βλ. Prius). Σήμερα δε, η εταιρεία, μαζί με την ομογάλακτη Lexus, προσφέρουν στους αγοραστές της γηραιάς ηπείρου 20 διαφορετικά υβριδικά μοντέλα, τα οποία μάλιστα καταλαμβάνουν το 52% των ετήσιων πωλήσεων του ομίλου.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Toyota Motor Corp. έχει διαθέσει περισσότερα από 15 εκατ. υβριδικά αυτοκίνητα, τα οποία έχουν συνεισφέρει στην προστασία του περιβάλλοντος εξοικονομώντας περισσότερους από 120 εκατ. τόνους διοξειδίου του άνθρακα.

Σε ετήσια βάση, ο ιαπωνικός όμιλος πουλά περί τα 1,6 εκατ. Hybrid Electric Vehicles. Συνολικά, οι διάθεση των υβριδικών μοντέλων της Toyota σε παγκόσμιο επίπεδο πραγματοποιείται σε περισσότερες από 90 διαφορετικές αγορές.

Στην Ευρώπη μόνο το 2019 πουλήθηκαν περισσότερα από 550.000 HEV με τα σήματα του ομίλου.

Η Toyota κατασκευάζει υβριδικά μοντέλα και μονάδες κίνησης σε τέσσερα διαφορετικά εργοστάσιά της στην Ευρώπη. Πιο συγκεκριμένα, το Yaris Hybrid παράγεται στη Γαλλία (Vellencienes), τα υβριδικά CH-R και Corolla Sedan στην Τουρκία (Adapazari), οι αντίστοιχες εκδόσεις των Corolla HB και Touring Sports στο Ην. Βασίλειο (Burnaston), ενώ στην Πολωνία «γεννιούνται» οι μονάδες που τα κινούν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ