top icon
Επικαιρότητα

379 χλμ./ώρα για το ηλεκτρικό Lucid Air (+video)

Εξωφρενικές επιδόσεις για το ηλεκτρικό σεντάν των 1.000 ίππων της Lucid Motors.

H Lucid Motors, γνωστότερη στο παρελθόν ως Atieva, είναι μια εταιρεία κατασκευής μπαταριών με κεφαλαιακή στήριξη από την… Κίνα και έδρα τις ΗΠΑ. Το δε Air, το οποίο παρουσιάστηκε στις αρχές του έτους στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Ν. Υόρκης, είναι ένα πολυτελές και εντυπωσιακό στην όψη σεντάν στο μέγεθος μιας Mercedes E-Class, το οποίο κινείται από δύο ηλεκτροκινητήρες, που συνδυαστικά αποδίδουν, ούτε λίγο ούτε πολύ, 1.000 ίππους. Οι δε συσσωρευτές ενέργειας με τους οποίους εξοπλίζεται- οι οποίοι εξελίχθηκαν σε συνεργασία με την Samsung- είναι ικανοί να εξασφαλίσουν μια αυτονομία κίνησης έως και 640 χλμ. στη «μεγάλη» έκδοση, σύμφωνα πάντα με τους δημιουργούς του νέου αυτού αντι-Tesla S.

Η εταιρεία αναφέρει πως το Lucid Air θα είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις των 100 kWh ή 130 kWh. Στη μεγαλύτερη δε, οι δύο ηλεκτροκινητήρες θα εξασφαλίζουν επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο πολύ κοντά στα μόλις 2,5 δλ. Όσο για την τιμή του, η εταιρεία αναφέρει πως οι πλούσια εξοπλισμένες εκδόσεις του Air θα υπερβαίνουν τα 100.000 δολάρια. Η Lucid Motors, η οποία φέρεται να έχει επενδύσει στο εν λόγω εγχείρημα στην Αριζόνα των ΗΠΑ περί τα 700 εκ. δολάρια, σκοπεύει να κατασκευάσει τα πρώτα Air μέσα στο 2018. Από αυτά, τα πρώτα 255 θα φέρουν την ονομασία Launch Edition και θα κοστίζουν, χάρη στον ακόμα πιο πλούσιο εξοπλισμό τους, σχεδόν 160.000 δολάρια. Ήδη η εταιρεία δέχεται από προκαταβολές ύψους 25.000 δολαριών(!) για το «κλείσιμο» των προαναφερθέντων αντιτύπων.

Θέλοντας να διαφημίσουν τις δυνατότητες του, οι ιθύνοντες της εταιρείας επισκέφτηκαν πριν τρεις μήνες την οβάλ πίστα δοκιμών που βρίσκεται στο Οχάιο των ΗΠΑ και με τον ηλεκτρονικό περιοριστή στη θέση «on» κατάφεραν να καταγράψουν τελική ταχύτητα της τάξης των 350 χλμ./ώρα. Αυτό όμως δεν ήταν παρά η αρχή, καθώς πριν λίγες μέρες, στη δεύτερη κατά σειρά προσπάθειά τους στο συγκεκριμένο τερέν, η ένδειξη του σχετικού καταγραφέα-GPS κατέγραψε την… εξωφρενική ένδειξη «379». Φυσικά, χωρίς τον ηλεκτρονικό-φύλακα άγγελο που «κόβει» το αυτοκίνητο των 1.000 ίππων στα μόλις(!) 350 χλμ./ώρα.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του αυτοκινήτου, το αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί με την κατάλληλη προσαρμογή των απαραίτητων «εξαρτημάτων» και αυτόνομα._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ