top icon
Κόσμος

4.000.000 Hyundai στην Τσεχία

Η παραγωγή της Hyundai στην Τσεχία σπάει το άτυπο φράγμα των 4.000.000 εκατομμυρίων.

Η Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) κατασκεύασε το 1.000.000ό αυτοκίνητο στη χώρα το 2013, το 2.000.000ό το 2016 και το 3.000.000ό το 2019, ενώ σήμερα ο πήχης φτάνει τις 4.000.000 μονάδες.

Το αυτοκίνητο ορόσημο ήταν ένα Hyundai Tucson N Line, σε ήπια υβριδική έκδοση, που κατασκευάστηκε για έναν πελάτη από το Olomouc της Τσεχίας.

Hyundai

Παρά την πανδημία, τα παγκόσμια προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και άλλους παράγοντες που δρουν ως τροχοπέδη, η Hyundai κατάφερε να διατηρήσει υψηλό ρυθμό παραγωγής στην Τσεχία, καθώς φέτος αναμένει να κατασκευάσει στη χώρα πάνω από 321.000 οχήματα.

Ενώ το εργοστάσιο της εταιρείας στο Nosovice παρήγαγε αποκλειστικά μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης μέχρι το 2019, στις αρχές του 2020 ξεκίνησε την κατασκευή του Hyundai Kona Electric, το οποίο έγινε το πρώτο BEV μαζικής παραγωγής στη χώρα. Το φθινόπωρο του 2020 ξεκίνησε η παραγωγή των υβριδικών (HEV) και plug-in υβριδικών (PHEV) εκδόσεων του Tucson τέταρτης γενιάς.

Διαβάστε επίσης: Η άγνωστη λειτουργία των Hyundai που δεν αναφέρεται ούτε στο manual

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μερίδιο των αυτοκινήτων με κινητήρες ντίζελ που παράγονται στις εν λόγω εγκαταστάσεις έχει μειωθεί δραματικά τα τελευταία αντιπροσωπεύοντας μόλις το 9% από τις αρχές της τρέχουσας χρονιάς έως και σήμερα. Τα δε ηλεκτροκίνητα (HEV, PHEV και EV) αντιπροσωπεύουν ήδη το 40% της φετινής παραγωγής.

Το Hyundai Tucson αντιπροσωπεύει πάνω από το 70% της παραγωγής από το άνοιγμα του εργοστασίου το 2008. Η γκάμα του i30, η οποία είναι διαθέσιμη σε εκδόσεις hatchback, wagon και fastback, αντιπροσωπεύει περίπου το 17% της παραγωγής της HMMC, ενώ το Kona Electric περίπου το 10% – η υπόλοιπη παραγωγή της μονάδας στο Nosovice αφορά τις εκδόσεις του i30 N.

Hyundai

Η Γερμανία παραμένει ο μεγαλύτερος πελάτης της HMMC, με πάνω από το 14% των μοντέλων που έχουν παραχθεί μέχρι στιγμής φέτος να κατευθύνεται προς αυτήν. Στις επόμενες θέσεις ακολουθεί το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία και η Γαλλία.

Μέχρι στιγμής μέσα στο 2022, τα αυτοκίνητα που έχει παράγει στην Τσεχία η HMMC έχουν πουληθεί σε 66 χώρες.

«Αυξήσαμε την ταχύτητα στη γραμμή παραγωγής από 57 σε 65 αυτοκίνητα την ώρα τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους και μπορέσαμε να την διατηρήσουμε, παρά το γεγονός ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια δύσκολη παγκόσμια κατάσταση στην προμήθεια ανταλλακτικών», δήλωσε ο Martin Klíčník, επικεφαλής της HMMC.

Ο αριθμός των εργαζομένων της Hyundai στη μονάδα της στην Τσεχία διαρκώς αυξάνεται φτάνοντας σήμερα τους 3.300. Από αυτούς, το 92% είναι Τσέχοι πολίτες.

Hyundai

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Hyundai
  • Hyundai
  • Hyundai
  • Hyundai
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ