top icon
Επικαιρότητα

4 Απριλίου: Η 4×4 ημέρα της Jeep και η πιστοποίηση Trail Rated

Η σημερινή δεν είναι μια τυχαία ημέρα για την Jeep, καθώς συνδέεται άμεσα με ένα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των οχημάτων της μάρκας, που είναι η κίνηση 4Χ4.

Καθώς η 4η Απριλίου, ή αλλιώς 4/4, φέρνει στο μυαλό την έννοια του 4X4, έχει καθιερωθεί ως ετήσια ημέρα γιορτής για την Jeep, μια μάρκα που έχει συνδέσει την φήμη της, με τη λειτουργία της τετρακίνησης.

Η φετινή, είναι η 5η φορά που η Jeep γιορτάζει την “4Χ4 Day” και στο επίκεντρο, βρίσκεται η πιστοποίηση “Trail Rated” των μοντέλων της, για τις διαδρομές εκτός δρόμου.  Προκειμένου να κερδίσει τη δυνατότητα χρήσης του λογοτύπου “Trail Rated”, ένα όχημα θα πρέπει να αποδείξει τις δυνατότητές του σε πρόσφυση, ευελιξία, άρθρωση των αναρτήσεων και ικανότητα διέλευσης από νερό και απόσταση από το έδαφος.

Jeep 4X4

Αναλυτικά για κάθε τομέα:

Πρόσφυση

Πρόκειται για σειρά δοκιμασιών σε ολισθηρό οδόστρωμα με μεγάλη κλίση, ενώ η “κοντή” σχέση μετάδοσης είναι απαραίτητη ώστε τα τετρακίνητα Trail Rated οχήματα της Jeep να αντεπεξέλθουν στη διαδικασία.

Ευελιξία

Τα αυτοκίνητα διαθέτουν ειδικές τροποποιήσεις στο σύστημα διεύθυνσης και βέλτιστο μεταξόνιο, ώστε να μπορούν να κάνουν ελιγμούς σε στενά και δύσβατα σημεία κατά την κίνηση εκτός δρόμου.

Jeep 4X4

Ελευθερία άρθρωσης

Οι μεγάλες διαδρομές και η ελευθερία άρθρωσής τους, παίζουν σημαντικό ρόλο ώστε ακόμη και σε περιπτώσεις μεγάλων κλίσεων, ή όταν ένας ή περισσότεροι τροχοί βρίσκονται στον αέρα, το αυτοκίνητο να έχει βέλτιστη πρόσφυση κατά την επαφή με το έδαφος.

Διέλευση από υδάτινο κώλυμα

Τα μοντέλα Trail Rated της Jeep έχουν υποστεί στεγανοποίηση αμαξώματος και εφοδιάζονται με τροποποιημένα ηλεκτρικά συστήματα. Παράλληλα, η εισαγωγή του κινητήρα έχει τοποθετηθεί ψηλά, ώστε να μην επηρεάζεται κατά τη διέλευση από υδάτινο όγκο αρκετού βάθους.

Απόσταση από το έδαφος

Τίποτα από τα παραπάνω δε θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς αυξημένη απόσταση από το έδαφος, αλλά και ανάπτυξη γωνιών προσέγγισης, ράμπας και διαφυγής. Δεδομένα, που επιτρέπουν διέλευση από δύσκολα σημεία εκτός δρόμου με ασφάλεια, βοηθώντας στην προστασία του αμαξώματος και των μηχανικών μερών του αυτοκινήτου.

Jeep 4X4

Επιπλέον, τα μοντέλα της Jeep υπόκεινται σε ειδικά σχεδιασμένες και απαιτητικές δοκιμασίες. Τέτοια περίπτωση είναι η διαδρομή από το Βόρειο Μίσιγκαν προς το περίφημο Rubicon Trail, που κατά πολλούς αποτελεί την πιο δύσκολη εκτός δρόμου διαδρομή δοκιμών στον κόσμο. Παράλληλα, οι άνθρωποι της Jeep συνδυάζουν δοκιμές σε τεχνητό και φυσικό περιβάλλον, αξιολογώντας ταυτόχρονα τις επιδόσεις μέσω προσομοίωσης σε υπολογιστή, ώστε να έχουν σαφέστερη εικόνα για τις εκτός δρόμου δυνατότητες ενός μοντέλου.

Θέλοντας να γιορτάσει την ημέρα, καθώς και “να ενισχύσει τη σχέση της με την κοινωνία και να περάσει ένα θετικό και αισιόδοξο μήνυμα”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η Jeep προσφέρει στο κοινό την ευκαιρία να πραγματοποιήσει διαδικτυακές εκτός δρόμου δοκιμασίες, στις παρακάτω σελίδες:

https://www.facebook.com/JeepOlllllllOpeople/ & https://www.instagram.com/jeepeurope/  

Υπενθυμίζουμε, πως από την τρέχουσα γκάμα της Jeep, πιστοποίηση Trail Rated διαθέτουν όλες οι εκδόσεις των Jeep Wrangler, καθώς και οι εκδόσεις Trailhawk των Renegade, Compass και Cherokee.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ