top icon
Επικαιρότητα

400 ίπποι για τη νέα BMW M2 CS

Μια σκληροπυρηνική έκδοση της εκπληκτικής Μ2 φαίνεται πως ετοιμάζει η BMW. Σε συνεργασία με το M Division, ασφαλώς. 

Οι φήμες που θέλουν τους Βαυαρούς της BMW να ετοιμάζουν μια ακόμα πιο… πιπράτη έκδοση της M2, την οποία και θα παρουσιάσουν αμέσως μετά την πρεμιέρα της ανανεωμένης εκδοχής της τελευταίας, εντείνονται με συγκεκριμένες, πλέον, πληροφορίες και στοιχεία να κάνουν ήδη τον γύρο του διαδικτύου. Σύμφωνα, λοιπόν, με τις εν λόγω ηλεκτρονικές αναρτήσεις, η νέα M2 CS, όπως θα ονομάζεται και επίσημα η συγκεκριμένη παραλλαγή του γερμανικού κουπέ, αναμένεται να «γεμίσει» το… ψυχολογικό και όχι μόνο κενό που δημιουργείται σήμερα ανάμεσα στις μεγαλύτερες Μ3/Μ4 και την υφιστάμενη Μ2. Η μεγάλη είδηση, ωστόσο, που καμία σχέση δεν έχει (ευτυχώς!) με τα όποια «παιχνίδια» των τμημάτων μάρκετινγκ, θα βρίσκεται, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, κάτω ακριβώς από το εμπρός καπό του αυτοκινήτου. Εκεί, δηλαδή, όπου θα φιλοξενείται μια τροποποιημένη εκδοχή του κινητήρα των Μ3/Μ4. Ήτοι, του «δίτουρμπου» και 3λιτρου S55 6κύλινδρυ διαμαντιού των Γερμανών, το οποίο θα αποδίδει ισχύ που δεν θα υπερβαίνει τους 400 ίππους.

Εκτός από τα παραπανήσια άλογα, η εταιρεία αναμένεται να «ενισχύσει» και το παρουσιαστικό της Μ2 CS προικίζοντας την με ένα πιο επιθετικό body-kit, στο οποίο θα κυριαρχεί η «σταθερή» πίσω αεροτομή. Επιπρόσθετα, η αναρτήσεις αναμένεται να δεχθούν και αυτές με τη σειρά τους τη φροντίδα του Μ Division, ενώ πολύ πιθανό είναι να δούμε ως στάνταρ και το γνωστό σύστημα πέδησης των Βαυαρών που αποτελείται σήμερα από κεραμικούς δίσκους.

Σε ότι αφορά στο κιβώτιο, τα πράγματα δείχνουν να είναι περισσότερο… σκοτεινά, μιας και δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες αναφορικά με το αν η νέα Μ2 CS θα εξοπλίζεται, έστω και προαιρετικά, με χειροκίνητο κιβώτιο, πέραν του γνωστού «διπλόδισκου» DCT.

Πότε θα δούμε τη νέα Μ2 CS να κυκλοφορεί… ελεύθερη στους δρόμους; Σίγουρα, όχι νωρίτερα από τις αρχές του 2018._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ