top icon
Κόσμος

5 αστέρια για το Kia EV6 στην αξιολόγηση του Euro NCAP

Το αμιγώς ηλεκτρικό crossover Kia EV6 τιμήθηκε με την υψηλότερη βαθμολογία μετά από εκτεταμένες δοκιμές από τον Euro NCAP, τον κορυφαίο ανεξάρτητο οργανισμό δοκιμών ασφάλειας της Ευρώπης.

Το Kia EV6 πέτυχε τη μέγιστη βαθμολογία των πέντε αστέρων, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά τα υψηλά επίπεδα ασφάλειας του μοντέλου. Το Kia EV6 πέτυχε 90% στην προστασία ενηλίκων επιβατών, 86% στην προστασία παιδιών, 64% στους ευάλωτους χρήστες του δρόμου συμπεριλαμβανομένων των πεζών και 87% στην κατηγορία «υποβοήθηση ασφαλείας», η οποία βαθμολογεί ένα όχημα με βάση τη διαθεσιμότητα μιας ολοκληρωμένης σειράς τεχνολογιών αποφυγής ατυχημάτων.

Ο Euro NCAP επαίνεσε τον χώρο επιβατών του EV6 για το ότι παραμένει σταθερός στη δοκιμή μετωπικής πρόσκρουσης και παρέχει πολύ καλή προστασία των γονάτων και του μηριαίου οστού όλων των επιβατών. Οι δοκιμές στα μπροστινά καθίσματα και τα προσκέφαλα έδειξαν καλή προστασία έναντι τραυματισμών σε περίπτωση σύγκρουσης από πίσω. Στη δοκιμή πλευρικής σύγκρουσης και στην πιο σοβαρή δοκιμή πρόσκρουσης σε σταθερό εμπόδιο, το EV6 συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς, παρέχοντας ισχυρή προστασία σε όλες τις βασικές περιοχές του σώματος του οδηγού και των επιβατών. Το EV6 σημείωσε επίσης καλή βαθμολογία στις δοκιμές παιδιών, με το όχημα να προστατεύει όλες τις κρίσιμες περιοχές των ανδρείκελων που αντιπροσωπεύουν επιβάτες έξι και δέκα ετών. Κατά τη δοκιμή των τεχνολογιών υποβοήθησης ασφάλειας του EV6, το Euro NCAP τόνισε την απόδοση του συστήματος Automatic Emergency Braking (AEB) του οχήματος, το οποίο ανταποκρίθηκε άψογα έναντι άλλων οχημάτων και απέφυγε τις επιπτώσεις στα περισσότερα σενάρια δοκιμών.

Άλλα χαρακτηριστικά ασφάλειας που επισημαίνονται από το EuroNCAP ήταν το σύστημα πέδησης πολλαπλών συγκρούσεων (MCB) του EV6 που ενεργοποιεί αυτόματα τα φρένα μετά από πρόσκρουση για την αποφυγή δευτερευουσών συγκρούσεων και ένα σύστημα eCall που ειδοποιεί τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση σύγκρουσης.

Η βαθμολογία ασφάλειας του EV6 ενισχύθηκε από την υψηλής αντοχής Electric-Global Modular Platform (E-GMP) και την άκαμπτη δομή του αμαξώματος του οχήματος. Η ασφάλεια του θαλάμου επιβατών έχει βελτιωθεί με τη χρήση χάλυβα εξαιρετικά υψηλής αντοχής που αντιπροσωπεύει το 63,6% της δομής του αμαξώματος του EV6, ενώ η εκτεταμένη θερμική σφράγιση κατά τη διαδικασία παραγωγής είχε ως αποτέλεσμα την επίτευξη εντυπωσιακής στρεπτικής ακαμψίας 48,5. Το EV6 διαθέτει 7 προηγμένους αερόσακους συνολικά, συμπεριλαμβανομένου ενός κεντρικού πλευρικού αερόσακου που βοηθά στην προστασία από σύγκρουση μεταξύ του οδηγού και του συνοδηγού στο μπροστινό κάθισμα. Όλα τα μοντέλα EV6 είναι εξοπλισμένα στάνταρ με συστήματα Διαχείρισης Ευστάθειας Οχημάτων (VSM) και Ηλεκτρονικού Ελέγχου Ευστάθειας (ESC) για να βοηθήσουν τους οδηγούς να διατηρήσουν τον έλεγχο στο φρενάρισμα και στις στροφές.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ