top icon
Επικαιρότητα

5 αστέρια για το Toyota Yaris στο Euro NCAP (+video)

Το νέο Toyota Yaris έγινε το πρώτο αυτοκίνητο που πέρασε από τη διαδικασία δοκιμών πρόσκρουσης του Euro NCAP, αποσπώντας 5 αστέρια – Διαβάστε αναλυτικά τις “επιδόσεις” του ιαπωνικού μοντέλου στην εκάστοτε κατηγορία.

Ο ανεξάρτητος οργανισμός Euro NCAP επέστρεψε σε λειτουργία, με το πρώτο αυτοκίνητο που δοκιμάστηκε στην ανανεωμένη, με βάση τα πρωτόκολλα του 2020, διαδικασία δοκιμών πρόσκρουσης, να είναι το νέο, 4ης γενιάς, Toyota Yaris, το οποίο απέσπασε 5 αστέρια.

Στο πλαίσιο του νέου πρωτόκολλου, το νέο Toyota Yaris έγινε το πρώτο αυτοκίνητο που υπόκειται στην εντελώς νέα δοκιμή μετωπικής σύγκρουσης, η οποία αντικαθιστά εκείνη που χρησιμοποιούνταν από το 1997. Επίσης, χάρη στη νέα δοκιμή MPDB (Mobile Progressive Deformable Barrier), αξιολογούνται η προστασία που παρέχει το εκάστοτε αυτοκίνητο στους επιβάτες του, καθώς και οι κίνδυνοι που επιφέρει η σύγκρουση, στο έτερο αυτοκίνητο οπυ εμπλέκεται.

New Toyota Yaris Euro NCAP

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Euro NCAP, το Yaris τα καταφέρνει καλά, αφού το μικρό του μέγεθος και ο σχεδιασμός του εμπρός μέρους, το καθιστούν σε έναν από τα λιγότερο “επιθετικά” σε περίπτωση σύγκρουσης, αυτοκίνητα. Ακόμη, δύο αερόσακοι που έχουν τοποθετηθεί στο κέντρο ενεργοποιούνται σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης, με στόχο τη μείωση της κίνησης που θα κάνουν τα σώματα των επιβατών προς την αντίθετη κατεύθυνση, με στόχο τη μείωση του ρίσκου επαφής μεταξύ των επιβατών, που σε περίπτωση σύγκρουσης μπορεί να προκαλέσει σοβαρούς ή ακόμη και θανάσιμους, τραυματισμούς.

New Toyota Yaris Euro NCAP

Επιπλέον, με βάση την ανακοίνωση του Euro NCAP, το Yaris ενσωματώνει κάθε εξέλιξης την τεχνολογίας στον τομέα αποφυγής συγκρούσεων, αφού χάρη στο τελευταίας γενιάς σύστημα Toyota Safety Sense, το αυτοκίνητο έχει τη δυνατότητα να σταματήσει κατά τη διάρκεια στροφής, ώστε να αποφευχθεί σύγκρουση με άλλο όχημα που βρίσκεται στην κυκλοφορία.

Αναλυτικά, το 5θυρο Toyota Yaris έλαβε 86% στην προστασία ενηλίκων και 81% στην προστασία παιδιών. Επιπρόσθετα, η προστασία των ευάλωτων χρηστών του δρόμου αξιολογήθηκε με 78%, ενώ τα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας έλαβαν 85%. Αθροιστικά, το Yaris έλαβε 13,7 βαθμούς, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 85%.

New Toyota Yaris Euro NCAP

Ο Γενικός Γραμματέας του Euro NCAP, Michiel van Ratingen, δήλωσε: “Συγχαρητήρια στην Toyota για το κορυφαίο αποτελέσματα του Yaris. Αυτή ήταν μια δύσκολη χρονιά για όλους και είμαι ευγνώμων προς τους υπαλλήλους του Euro NCAP που εργάστηκαν σκληρά για να προσφέρουν ασφάλεια, ενώ έμεναν ασφαλείς. Έπρεπε να προσαρμοστούμε σύντομα σε νέες πρακτικές εργασίας, και είναι ευχάριστο που το πρώτο αυτοκίνητο που αξιολογήθηκε φέτος έφτασε τόσο μακριά, ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει τα θέματα ασφαλείας που αναδύονται ως κορυφαίες προτεραιότητες”.

Πέραν αυτού, το Euro NCAP ανακοίνωσε πως το Audi e-tron Sportback έλαβε επίσης 5 αστέρια, όπως το “απλό” e-Tron το 2019. Ακόμη, το υβριδικό Renault Clio επίσης προστέθηκε στη λίστα των μοντέλων που αξιολογήθηκαν το 2019, έχοντας αντίστοιχες επιδόσεις με το Clio που διαθέτει κινητήρα εσωτερικής καύσης και αξιολογήθηκε πέρυσι.

Δείτε το video του νέου Toyota Yaris από το Euro NCAP

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ