21 Μαρ 2018

500.000 αναζήτησαν δουλειά στην Tesla το 2017

Η ικανότητα της Tesla να προσελκύει ταλαντούχους εργαζόμενους τόσο από τον κλάδο της τεχνολογίας, όσο και από την «παραδοσιακή» αυτοκινητοβιομηχανία, συνεχίζει να αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της επιτυχίας της.

Tesla

Σύμφωνα με την αμερικάνικη εταιρεία, οι άνθρωποi που θέλησαν να βρουν δουλειά στους κόλπους της κατατεθέντας τη χρονιά που πέρασε τις σχετικές αιτήσεις ενδιαφέροντος έφτασαν τους 500.000, κάτι που ανήγαγε την Tesla ως έναν από τους δημοφιλέστερους εργασιακούς «προορισμούς» στις ΗΠΑ. Σε ότι αφορά στους τελευταίους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το linkedin, στο άτυπο Top 10 των εταιρειων που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των ανθρώπων που αναζητούν καλύτερη εργασιακή τύχη στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, στις θέσεις 1, 2, 3 και 4, μπροστά από την Tesla, κατέλαβαν αντίστοιχα η Amazon, η οποία απασχολεί ήδη 566.000 εργαζομένους, η Alphabet (80.110), το Facebook (25.100) και η Salesforce (30.000). Πίσω από την Tesla στις επόμενες 5 θέσεις βρίσκονται οι Apple, Comcast NBCUniversal, The Walt Diskney Company, Oracle και Netflix.

Διαβάστε επίσης: Ο «Δημόκριτος» καλοσωρίζει της Tesla Greece στο Τεχνολογικό του Πάρκο

Στα τέλη του 2015, η Tesla απασχολούσε περί τους 14.000 εργαζόμενους, ένα χρόνο αργότερα πάνω από 18.000, ενώ σήμερα ο αριθμός των υπαλλήλων της έχει εκτιναχτεί στις 37.000. Που αποδίδεται η εν λόγω ανάπτυξη; Αφενός στη διαρκή άνοδο των κατασκευαστικών δραστηριοτήτων της αμερικάνικης εταιρείας, αφετέρου στην επιθετική πολιτική την οποία ο Elon Musk και οι συνεργάτες του ακολουθούν στον τομέα της απορρόφησης άλλων εταιρειών.

Διαβάστε επίσης: Ο Elon Musk «στήνει» το δικό του δορυφορικό δίκτυο παροχής υπηρεσιών internet

Πιο συγκεκριμένα, με την εξαγορά τις γερμανικής Gorhmann Engineering η εταιρεία άθροισε 700 επιπλέον εργαζόμενους, ενώ με την απορρόφηση της SolarCity περισσότερους από 12.000 σε ΗΠΑ και Κίνα. Σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό της εταιρείας, έως και τα τέλη του 2020, χρονιά που το Gigafactory θα λειτουργεί αξιοποιώντας το 100% της κατασκευαστικής του δυναμικής, οι εργαζόμενοι σε αυτό ενδεχομένως να αγγίζουν τους 10.000._Χ.Α.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Tesla
  • Tesla
Ετικέτες: