Επικαιρότητα Κόσμος

500.000 αυτοκίνητα/έτος θα παράγει το εργοστάσιο της Tesla στη Γερμανία, εγκαίνια τον Ιούλιο του 2021

Το εργοστάσιο της Tesla στη Γερμανία, το οποίο θα έχει την έδρα του στα περίχωρα του Βερολίνου και θα ξεκινήσει τη λειτουργία του τον Ιούλιο του 2021, θα κατασκευάζει ετησίως 500.000 αυτοκίνητα.

Η Tesla πρόκειται να κατασκευάσει διάφορα μοντέλα στο νέο ευρωπαϊκό εργοστάσιό της, το οποίο, ως γνωστόν, θα βρίσκεται κοντά στο Βερολίνο, ξεκινώντας από τα Model 3 και Model Y, σύμφωνα με έγγραφα που δημοσίευσε το γερμανικό κρατίδιο του Βρανδεμβούργου. Σε αυτά αναφέρεται χαρακτηριστικά πως η παραγωγή της εν λόγω μονάδας θα ανέλθει σε 500.000 μονάδες το χρόνο.

Το Gigafactory 4 αναμένεται να ανοίξει τον Ιούλιο του 2021 διαθέτοντας όλες τις απαραίτητες υποδομές, όπως πρέσες, χυτήρια, τμήματα βαφής και κατασκευής καθισμάτων, πλαστικών, μπαταριών και κινητήρων, ώστε να είναι εφικτή η κατασκευή «ολοκληρωμένων» μοντέλων.

Η Tesla σχεδιάζει να απασχολήσει αρχικά περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους στο εργοστάσιο, το οποίο θα βρίσκεται στο Gruenheide, ανατολικά του Βερολίνου, με τον τελικό αριθμό τους να φτάνει τους 8.000.

Θυμίζουμε πως η τοπική κυβέρνηση του κρατιδίου του Βρανδεμβούργου - ενός από τα πέντε ομοσπονδιακά κράτη της πρώην ανατολικής Γερμανίας - άσκησε έντονες προσπάθειες ώστε το νέο εργοστάσιο της Tesla να εγκατασταθεί στη γεωγραφική της εμβέλεια. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η εταιρεία του Elon Musk σχεδιάζει επίσης να δημιουργήσει ένα κέντρο έρευνας και σχεδιασμού στο Βερολίνο, κοντά στο νέο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Γερμανίας.

Πέρα από τη μονάδα στο Freemont των ΗΠΑ, η Tesla έχει ήδη στο δυναμικό της ένα νέο εργοστάσιο στην Κίνα, το οποίο ήδη κατασκευάζει το Model 3 μέσα σε μόλις ένα χρόνο από τη θεμελίωσή του με ρυθμό 3.000 αυτοκινήτων ανά βδομάδα.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου