top icon
Επικαιρότητα

To 60% των Porsche Panamera που πωλούνται στην Ευρώπη είναι υβριδικές

Η εμπορική απήχηση των υβριδικών εκδόσεων τη νέας Panamera υπερβαίνει κατά πολύ τις αρχικές εκτιμήσεις των ιθυνόντων της Porsche.

Μπορεί το παραπάνω ποσοστό να ακούγεται κάπως περίεργα στα αυτιά των απανταχού petrolheads, δεν παύει όμως να αποτελεί την πραγματικότητα, καθώς στο σύνολο της ευρωπαϊκής αγοράς αυτοκινήτου 6 στις 10 Porsche Panamera που ταξινομούνται για λογαριασμό μιας εταιρείας που στο παρελθόν έχει καταξιωθεί για τις σπορτίφ δημιουργίες της, είναι αυτή τη στιγμή υβριδικές. Σε συγκεκριμένες μάλιστα αγορές της Ευρώπης, το ποσοστό τους ανέρχεται σε ακόμα πιο υψηλά επίπεδα. Όπως, για παράδειγμα, στο Βέλγιο και στη Γαλλία, όπου το μερίδιο των πιο «καθαρών» εκδόσεων του 4θυρου σεντάν πολυτελείας της Porsche αποσπά μερίδιο τη τάξης του 90% και 70%, αντίστοιχα, χάρη και στα σημαντικά κίνητρα που παρέχουν οι κυβερνήσεις των δύο αυτών χωρών σε όλα τα υβριδικά μοντέλα. Με δεδομένες τις αρχικές εκτιμήσεις των ανθρώπων της Porsche ότι οι υβριδικές Panamera δεν θα κατάφερναν να αποσπάσουν μερίδιο άνω του 15%, υψηλό κρίνεται και το ποσοστό που καταλαμβάνουν αυτή τη στιγμή και στη γερμανική αγορά (25%).

Όπως όλα μαρτυρούν, η εμπορική απήχηση των υβριδικών Panamera θα αυξηθεί μέσα στην προσεχή περίοδο έτι περαιτέρω, μιας και το λανσάρισμα της νέας γενιάς στις αγορές της Κίνας και των ΗΠΑ μόλις ξεκίνησε. Θυμίζουμε πως αυτή τη στιγμή η Porsche προσφέρει τη νέα Panamera σε δύο plug-in υβριδικές εκδόσεις, τις 4 E-Hybrid και Turbo S E-Hybrid, με την πρώτη και πιο φθηνή σε κόστος, να προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία της τάξης των 50 χλμ. και συνδυαστική ισχύ 462 ίππων. Η δε Turbo S E-Hybrid αποδίδει ισχύ 680 ίππων παρέχοντας ταυτόσημη με την 4 Ε-Hybrid ηλεκτρική αυτονομία._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ