top icon
Επικαιρότητα

610 ίππους από 2λιτρο 4κύλινδρο κινητήρα «έβγαλε» η Audi [+video]

O κινητήρας του Audi RS5 με τον οποίο το γερμανικό εργοστάσιο θα συμμετάσχει από φέτος στη νέα εποχή του πρωταθλήματος DTM είναι 2λιτρος και 4κύλινδρος, αποδίδοντας 610 ίππους.

Το 2019 σηματοδοτεί την απαρχή μιας νέας εποχής για το γνωστό και μη εξαιρετέο πρωτάθλημα DTM με τα αγωνιστικά αυτοκίνητα της Class 1 να χρησιμοποιούν στον εναρκτήριο αγώνα της φετινής χρονιάς (4 Μαΐου, Hockenheimring ) για πρώτη φορά υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες. Ένας από αυτούς είναι και ο 2λιτρος 4κύλινδρος του Audi RS5 DTM, ο οποίος εξελίχθηκε από το γερμανικό εργοστάσιο επί 2μιση χρόνια πραγματοποιώντας πάνω από 1.000 ώρες δοκιμών στο δυναμόμετρο «πάγκου» της εταιρείας των τεμνόμενων κύκλων.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της κλάσης, η βασική πρόκληση είναι η εξαγωγή της μέγιστης απόδοσης από συγκεκριμένη-προκαθορισμένη ποσότητα καυσίμου – η FIA έχει αποφασίσει να περιορίσει τη χρήση/κατανάλωση βενζίνης των κινητήρων της Class 1 στα 95 κιλά ανά ώρα.

Ο κινητήρας της γερμανικής εταιρείας ζυγίζει μόλις 85 κιλά, τιμή που ισοδυναμεί με τη μισή σε σχέση με τον απερχόμενο, και ατμοσφαιρικό ασφαλώς, 4λιτρο V8. O 4κύλινδρος των μόλις 2 λίτρων αποδίδει 610 ίππους και είναι σχεδιασμένος ώστε να «αντέξει» όλη την αγωνιστική σεζόν – ήτοι για περισσότερα από 6.000 χλμ. – ακριβώς όπως επιτάσσουν οι νέοι κανονισμοί.

Λόγω του αποκαλούμενου συστήματος “push-to-pass”, ο οδηγός μπορεί να χρησιμοποιήσει για πολύ μικρό χρονικό διάστημα τη λειτουργία overboost, πιέζοντας ένα κουμπί, προκειμένου, για παράδειγμα, να πραγματοποιήσει μια προσπέραση κατά τη διάρkεια του αγώνα. Μέσω μιας παράκαμψης του περιοριστή ροής καυσίμου, παρέχονται σε αυτή την περίπτωση επιπλέον 5 κιλά καυσίμου ανά ώρα, με αποτέλεσμα την αύξηση της απόδοσης κατά περίπου 30 ίππους._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ