top icon
Επικαιρότητα

7 στα 10 αυτοκίνητα που θα πουλά η VW στην Ευρώπη έως το 2030 θα είναι ηλεκτρικά

H VW ανακοίνωσε σήμερα ότι το 70% των πωλήσεών της στη γηραιά ήπειρο έως το 2030 θα απαρτίζονται από αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα και πως το νέο ID.1 των 20.000€ θα παρουσιαστεί τελικά το 2025.

Η VW ανακοίνωσε σήμερα ότι το 70% των πωλήσεών της με χρονικό ορίζοντα το 2030 θα απαρτίζεται από ηλεκτρικά μοντέλα, πρόβλεψη που είναι διπλάσια σε σχέση με εκείnη που είχαν «καταθέσει» δημοσίως πριν λίγο καιρό οι ιθύνοντες της μητρικής εταιρείας του VW Group.

«Η VW αναλαμβάνει την ευθύνη για το κλίμα και θα υπερβεί κατά πολύ τον προγραμματισμένο κανονισμό της ΕΕ», δήλωσε ο CEO της εταιρείας, Ralf Brandstätter.

Για τις αγορές των ΗΠΑ και της Κίνας, το ποσοστό των «ηλεκτρικών πωλήσεων» της VW θα ανέλθει στο 50%.

Όπως ανακοινώθηκε, κάθε χρόνο η VW θα παρουσιάζει και ένα νέο EV. Για παράδειγμα, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021 η εταιρεία θα παρουσιάσει το τετρακίνητο ID.4 GTX, ενώ πριν το πέρας της χρονιάς το ντεμπούτο του θα κάνει το πιο σπορτίφ ID.5.

Η σημαντική εδώ είδηση είναι ότι το νέο, μικρό ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας, το οποίο θα τοποθετηθεί κάτω από το ID.3 και θα κοστίζει 20.000€, θα παρουσιαστεί δύο χρόνια αργότερα σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις – ήτοι το 2025.

Η Ralf Brandstätter κατέστησε σαφές ότι η μετάβαση στην ηλεκτροκινητικότητα είναι μόνο η αρχή μιας ολόκληρης διαδικασίας μετασχηματισμού στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας με επίκεντρο την επικείμενη η ψηφιοποίηση προϊόντων και επιχειρηματικών μοντέλων.

«Από όλους τους μεγάλους κατασκευαστές, η VW έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει την κούρσα. Ενώ οι ανταγωνιστές βρίσκονται ακόμη στη μέση του ηλεκτρικού μετασχηματισμού, εμείς κάνουμε μεγάλα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο CEO της VW.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ