top icon
Επικαιρότητα

710 ίπποι για τη νέα Bentley Continental Supersports

Αυτή είναι η ταχύτερη Bentley που κατασκεύασε ποτέ το βρετανικό εργοστάσιο.

Ταυτόχρονα με τα παραπάνω, η Bentley ισχυρίζεται πως η νέα Continental Supersports είναι το ταχύτερο και πιο ισχυρό πολυτελές τετραθέσιο του πλανήτη, καθώς ο τροποποιημένος στα σημεία W12 κινητήρας της αποδίδει πλέον 710 ίππους. Και το σημαντικότερο κατά την άποψή μας, ροπή 1.017 Nm! Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τα οποία η βρετανική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα, για το τυπικό «0-100» η νέα Continental Supersports χρειάζεται μόλις 3,5 δλ. με την τελική ένδειξη του κοντέρ να αγγίζει τα 336 χλμ./ώρα. Για να επιτευχθούν όλα τα παραπάνω, η Bentley αντικατέστησε τους υπερσυμπιεστές του κινητήρα με νέους, πραγματοποιώντας συγχρόνως πολλές ακόμα αφανείς βελτιώσεις στα «σωθικά» του.

Επίσης, η νέα Continental Supersports είναι πλέον εφοδιασμένη με σύστημα torque vectoring, το οποίο προέρχεται από την καθαρόαιμη GT3-R. Τα κεραμικά φρένα και οι τροχοί των 21 ιντσών είναι στάνταρ, ενώ προαιρετικά οι δυνητικές αγοραστές του αυτοκινήτου μπορούν να εγκαταστήσουν στην προσωπική τους Continental Supersports ένα σύστημα εξαγωγής από τιτάνιο που εξοικονομεί 5 κιλά βάρους σε σχέση με το «συμβατικό». Μολαταύτα, το βρετανικό μοντέλο παραμένει αρκετά… βαρύ, αν και ελαφρύτερο από τον προκάτοχό του, με την τελική ένδειξη της ζυγαριάς να φτάνει τα 2.280 κιλά.

Εξωτερικά, η νέα Continental Supersports ξεχωρίζει μεταξύ άλλων για τους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, το τροποποιημένο εμπρός splitter από ανθρακονήματα, τους διαφορετικούς αεραγωγούς στο καπό καθώς και για το νέο διαχύτη στο πίσω μέρος._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ