top icon
Κόσμος

8.000 ταχυφορτιστές 150 kW από την VW και την BP

Και κάπως έτσι οι παραδοσιακοί σταθμοί ανεφοδιασμού υγρών καυσίμων θα μετατραπούν σταδιακά σε κόμβους ταχείας φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η VW και η ΒP εγκαινίασαν μία στρατηγική συνεργασία που θα ενισχύσει την υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων σε όλη την Ευρώπη. Πιο συγκεκριμένα, οι μονάδες φόρτισης Flexpole 150 kW της VW, καθεμία από τις οποίες διαθέτει δύο σημεία φόρτισης, διαθέτουν ενσωματωμένο σύστημα αποθήκευσης μπαταριών, ξεπερνώντας έτσι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για την ταχεία ανάπτυξη της υποδομής γρήγορης φόρτισης στην Ευρώπη – την ανάγκη για συνδέσεις υψηλής ισχύος στο δίκτυο .

Οι μονάδες Flexpole μπορούν να συνδεθούν απευθείας σε ένα δίκτυο χαμηλής τάσης, το οποίο καταργεί την απαίτηση για αποκλειστικό υποσταθμό και δαπανηρές κατασκευαστικές εργασίες, μειώνοντας σημαντικά τους χρόνους εγκατάστασης και παρέχοντας ταυτόχρονα γρήγορες ταχύτητες φόρτισης έως και 150 kW, που είναι αρκετές για να προσφέρουν έως και 160 χλμ. αυτονομίας σε 10 λεπτά, ανάλογα με το μοντέλο.

Η πρώτη φάση της συνεργασίας των VW και BP περιλαμβάνει την εγκατάσταση 4.000 σημείων φόρτισης στα βενζινάδικα της Aral, θυγατρικής της BP, στη Γερμανία και στα αντίστοιχα της τελευταίας στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσα στους επόμενους 24 μήνες. Μέχρι το τέλος του 2024, θα είναι διαθέσιμα έως και 8.000 σημεία φόρτισης στις χώρες αυτές καθώς και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Οι θέσεις των φορτιστών θα ενσωματωθούν στην πλοήγηση και σε άλλες εφαρμογές των οχημάτων VW, Seat και Skoda, καθώς και στην εφαρμογή φόρτισης της VW, Elli, διευκολύνοντας τους οδηγούς να βρίσκουν τα διαθέσιμα σημεία φόρτισης. Οποιοσδήποτε οδηγός EV θα μπορεί έτσι να χρησιμοποιεί τους νέους φορτιστές ως μέρος του δικτύου ΒP Pulse και Aral Pulse.

BP Pulse

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ