top icon
Επικαιρότητα

8 Μαΐου ξεκινούν οι παραγγελίες του ηλεκτρικού VW ID.

Η VW ανακοίνωσε ότι θα δέχεται τις πρώτες παραγγελίες-κρατήσεις για την αγορά της έκδοσης λανσαρίσματος του ηλεκτρικού ID. σε λιγότερο από δύο μήνες από σήμερα.

Πολλές είναι οι ειδήσεις που προέκυψαν μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της προγραμματισμένης ετήσιας συνδιάσκεψης των μελών του ΔΣ της VW τις προηγούμενες 24 ώρες (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ, εδώ, εδώ και εδώ). Μία από αυτές ήταν και η απόφαση των ιθυνόντων της μητρικής εταιρείας του γερμανικού ομίλου να ανοίξουν το βιβλίο παραγγελιών του ηλεκτρικού ID. Hatchabck – ενός αυτοκινήτου που θα παρουσιαστεί επίσημα στο Σαλόνι Αυτοκίνητου της Φρανκφούρτης τον προσεχή Σεπτέμβριο και θα ξεκινήσει να παράγεται το Νοέμβριο – νωρίτερα από το αναμενόμενο. Και συγκεκριμένα, στις 8 Μαΐου του τρέχοντος έτους.

Επ’ αυτού, ο επικεφαλής του τμήματος πωλήσεων της VW, Jurgen Stackmann, είπε τα εξής:

«Το πρώτο στάδιο αυτού του ταξιδιού θα ξεκινήσει στις 8 Μαΐου. Τότε θα ξεκινήσουν οι προ-κρατήσεις του ID. Από τη στιγμή αυτή, οι πελάτες που θέλουν να είναι μεταξύ των πρώτων ιδιοκτητών, θα μπορούν να καταβάλουν μια προκαταβολή για να εξασφαλίσουν το απαραίτητο slot στην παραγωγή. Νομίζω ότι δεν είναι απίθανο η έκδοση λανσαρίσματος να έχει ήδη πωληθεί πριν την πρεμιέρα του αυτοκινήτου στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης. Αυτή τουλάχιστον είναι η εικόνα που μας μεταφέρουν οι αντιπρόσωποί μας».

Η εταιρεία επαναδιατύπωσε τις δεσμεύσεις της σχετικά την τιμή της βασικής έκδοσης του μοντέλου, η οποία δεν θα υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ, καθώς και την αυτονομία των 550 χλμ. για τις εκδοχές με τη «μεγάλη» μπαταρία.

Διαβάστε εδώ τις έως τώρα ήδη γνωστές τεχνικές περγαμηνές του ηλεκτρικού VW ID.

Ο Jurgen Stackmann έκανε δηλώσεις και για τα επόμενα βήματα της γερμανικής εταιρείας στον τομέα της ηλεκτροκίνησης διευκρινίζοντας ποια θα είναι τα επόμενα EV’s που θα ακολουθήσουν το δρόμο του ID. Hatchback τα προσεχή χρόνια.

«Το ID. Crozz, στο format του Tiguan, θα ακολουθήσει ένα χρόνο αργότερα. Το 2021 θα υπάρξει μια κουπέ εκδοχή του συγκεκριμένου ηλεκτρικού SUV. To 2021 θα λανσαριστεί επίσης και το ID. Buzz, o διάδοχος του εμβληματικού μας caravan, και το 2022 ένα πολυτελές ηλεκτρικό σεντάν».

Διαβάστε επίσης: Απαλλαγμένη από εκπομπές CO2 η παραγωγή του VW ID. Hatchback


Ο επικεφαλής του τμήματος πωλήσεων της εταιρείας αποκάλυψε επίσης πως η επίσημη αποκάλυψη του νέου VW Golf δεν θα γίνει στην Έκθεση της Φρανκφούρτης, αλλά λίγες εβδομάδες αργότερα σε ειδική εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ