top icon
Επικαιρότητα

8,3 εκ. ευρώ έπιασε σε δημοπρασία η τελευταία LaFerrari Aperta

Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 70 χρόνια από την ίδρυσή της, η Ferrari δημοπράτησε για φιλανθρωπικούς σκοπούς έναντι του ποσού των 8,3 εκ. ευρώ το τελευταίο αντίτυπο της LaFerrari Aperta. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ιταλική φίρμα δημοπρατεί για καλό σκοπό μια από τις σπάνιες υπερκατασκευές της. Θυμίζουμε πως τον περασμένο κιόλας Δεκέμβριο, η διάσημη εταιρεία κατασκευής τετράτροχων ονείρων από το Maranello κατασκεύασε μια ακόμα LaFerrari –την 500η– με τα 7 εκ. δολάρια που συγκεντρώθηκαν από την πώλησή της στη δημοπρασία που διοργάνωσε η RM Sotheby’s στη Φλόριντα των ΗΠΑ στο Daytona International Speedway να διατίθενται στους πληγέντες του φονικού σεισμού στη γείτονα χώρα.

Το Σάββατο που μας πέρασε ήταν η σειρά της ανοιχτής της έκδοσης Aperta, που αισίως κατασκευάστηκε σε μόλις 209+1 συλλεκτικά αντίτυπα. Το τελευταίο, το οποίο είναι βαμμένο ειδικά για την περίσταση στο χρώμα Rosso Fuoco, δημοπρατήθηκε με αφορμή τα 70αγενέθλια της ιταλικής εταιρείας στην εκδήλωση «Leggenda e Passione» που έλαβε χώρα στην πίστα του Fiorano. Τα έσοδα από την πώληση του εν λόγω… κοσμήματος θα παραχωρηθούν, όπως επίσημα ανακοίνωσε η Ferrari, στο ίδρυμα Save the Children.

Όπως ανακοινώθηκε, στην εν λόγω δημοπρασία άλλαξε χέρια και μια συλλεκτική California 250 GT SWB έναντι 7,9 εκ. ευρώ, μια 250 GT Cabriolet Series I του 1958 για 4,7 εκ. ευρώ, καθώς και η μοναδική –στην κυριολεξία- 365 GTB/4 Daytona Belinetta Alloy by Scaglietti έναντι ποσού ύψους 1,8 εκ. ευρώ._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ