top icon
Επικαιρότητα

870 κιλά θα ζυγίζει το νέο Suzuki Swift Sport

Η ιαπωνική εταιρεία επενδύει στο δόγμα «όσο ελαφρύτερο, τόσο το καλύτερο». Και έχει απόλυτο δίκιο.

Η ελάττωση του βάρους των αυτοκινήτων έχει μπει πλέον στην καθημερινή ατζέντα των κατασκευαστών. Πολύ περισσότερο δε εκείνων που επιθυμούν να προσθέσουν στη γκάμα τους μια έκδοση με σπορ χαρακτηριστικά ή να ανανεώσουν μια ήδη υπάρχουσα. Άλλωστε, το περιορισμένο βάρος ενός αμαξώματος δε μεταφράζεται μόνο σε καλύτερες επιδόσεις και ακόμα πιο ανταγωνιστική αναλογία κιλών/ίππο, αλλά και σε βελτιωμένα δυναμικά χαρακτηριστικά με τους εμπρός τροχούς υπό γωνία.

Επί του προκειμένου, οι Ιάπωνες της Suzuki φαίνεται να έχουν ασπαστεί πλήρως την παραπάνω «τακτική» όσον αφορά στην κορυφαία έκδοση του νέου Swift που αναμένεται να παρουσιαστεί προς τα τέλη της χρονιάς που διανύουμε. Μάλιστα, σύμφωνα με «εμπιστευτικές» πληροφορίες του Car Throttle, οι ιθύνοντές της ιαπωνικής εταιρείας σκοπεύουν να… αφαιρέσουν σε σχέση με τις ταπεινές εκδόσεις του μοντέλου περί τα 175 κιλά, κάτι που αυτομάτως σημαίνει πως το νέο Swift Sport δεν θα ξεπερνά τα 870.

Διαβάστε επίσης: Οδηγούμε το νέο Suzuki Swift

Βέβαιο θεωρείται πως την κίνηση στο μικρό GTi της ιαπωνικής εταιρείας θα προσφέρει ο γνωστός BoosterJet 1.400άρης βενζινοκινητήρας που θα αποδίδει τουλάχιστον 140 ίππους μεταφέροντας την κίνηση στους εμπρός τροχούς μέσω χειροκίνητου κιβωτίου._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ