top icon
Κόσμος

90 ηλεκτρικά λεωφορεία Irizar για τη Μαδρίτη

Η Δημοτική Εταιρεία Μεταφορών της Μαδρίτης (Empresa Municipal de Transportes de Madrid, EMT) ανέθεσε άλλη μια παραγγελία στην Irizar, αυτή τη φορά αποτελούμενη από 90 ηλεκτρικά λεωφορεία.

Η Δημοτική Εταιρεία Μεταφορών της Μαδρίτης (Empresa Municipal de Transportes de Madrid, EMT) συνεχίζει να επιδιώκει τον στόχο του εξηλεκτρισμού ολόκληρου του στόλου της και για πέμπτη φορά, ανέθεσε άλλη μια παραγγελία στην Irizar e-mobility, αποτελούμενη από 90 λεωφορεία. Όταν αυτή η παραγγελία παραδοθεί, η EMT Μαδρίτης θα έχει πλέον συνολικά 175 λεωφορεία Irizar με μηδενικές εκπομπές ρύπων στο στόλο της. Τα οχήματα θα διαθέτουν μπαταρίες τελευταίας γενιάς, με χωρητικότητα 430 kWh. Η μονάδα έλξης των οχημάτων θα είναι ένας κεντρικός κινητήρας των 206 kW.

Τα λεωφορεία μπορούν να φορτιστούν με τη χρήση ανεστραμμένου παντογράφου ή με φορτιστή Combo 2 στο χώρο στάθμευσης. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παραγγελία ηλεκτρικών λεωφορείων που έχει ανατεθεί στην Irizar e-mobility μέχρι σήμερα και είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός για ηλεκτρικά λεωφορεία από την EMT της Μαδρίτης ως τώρα. Η στρατηγική της Δημοτικής Εταιρείας Μεταφορών της Μαδρίτης προβλέπει ηλεκτροκίνηση στο 25% του στόλου της μέχρι το 2025.

Irizar electric bus

Οι εξατομικευμένες δοκιμές έγιναν από την EMT Madrid για τη μέτρηση της εμβέλειας και των απαιτήσεων απόδοσης για την ανάθεση του διαγωνισμού. Το Irizar e-mobility πήρε αποτελέσματα ρεκόρ στη δοκιμή, διανύοντας εύκολα περισσότερα από 350 χιλιόμετρα. Τα οχήματα θα έχουν μήκος 12 μέτρα και δύο πόρτες, 28 θέσεις επιβατών, μία θέση οδηγού και δύο θέσεις για αναπηρικά αμαξίδια.

Εκτός από τα περιβαλλοντικά οφέλη των μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και των χαμηλών επιπέδων θορύβου, τα λεωφορεία ξεχωρίζουν περαιτέρω λόγω του σχεδιασμού τους και των προηγμένων λύσεων που προτείνουν, όπως είναι για παράδειγμα η χρήση καμερών αντί για καθρέφτες οπισθοπορείας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ