top icon
Επικαιρότητα

Αγωνιστικές εκδόσεις Cup, Rally και RX για το νέο Renault Clio

Οι αγωνιστικές εκδόσεις Cup, Rally και RX παρουσιάστηκαν το Σαββατοκύριακο που πέρασε στο περιθώριο του Γαλλικού GP στην πίστα Paul Ricard.

Η Renault Sport Racing παρουσίασε στο Paul Ricard της Γαλλίας πριν λίγα 24ώρα τις εκδόσεις Cup, Rally και RX του νέου Clio, που απευθύνονται σε πελάτες της μάρκας που θέλουν να διαγωνιστούν σε ασφάλτιους ή χωμάτινους αγώνες ενιαίου, και όχι μόνο, τύπου. Όλες οι εκδόσεις έχουν ως σημείο αναφοράς την πολιτική έκδοση R.S. Line του νέου Clio, η οποία τροφοδοτείται από τον 1.300άρη κινητήρα TCe της γαλλικής εταιρείας. Η ισχύς του συνόλου και στις τρεις εκδόσεις θα κυμαίνεται από 170 έως και 180 ίππους, ανάλογα με τους εκάστοτε κανονισμούς, με τη ροπή να εκκινεί από τα 280 και να καταλήγει στα 320 Nm – το όριο περιστροφής του κινητήρα ορίζεται σε κάθε περίπτωση στις 6.500 σ.α.λ.

Το κιβώτιο του αυτοκινήτου θα είναι σειριακό, 5τάχυτο και κατασκευασμένο από την Sadev, ενώ το «παρών» θα δίνει και μπλοκέ διαφορικό της γνωστής στο είδος εταιρείας ZF. Από εκεί και πέρα, οι αναρτήσεις θα είναι διαφορετικές σε σχέση με εκείνες του «πολιτικού» Clio, αλλά σε κάθε περίπτωση μη ρυθμιζόμενες διαθέτοντας την υπογραφή της Βοs, όπως χαρακτηριστικά ανακοίνωσε η Renault Sport Racing. H Zachs, από τη μεριά της, έχει αναλάβει την εξέλιξη του συμπλέκτη και στις τρεις αγωνιστικές εκδοχές του νέου Clio και η Michelin εκείνη των ελαστικών.

Η εταιρεία ανακοίνωσε στο περιθώριο του Γαλλικού GP το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε πως η πώληση των Clio Cup, Rally και RX θα ξεκινήσει τον προσεχή Οκτώβριο. Μάλιστα, για τις ανάγκες των αγωνιζομένων, η Renault Sport Racing θα διαθέτει ένα «κιτ» που θα δίνει στους ιδιοκτήτες τη δυνατότητα να τροποποιούν το «όπλο» τους ώστε να συμμετέχουν με το ίδιο αυτοκίνητο σε αγωνιστικές δραστηριότητες διαφορετικών κατηγοριών και κλάσεων ανά τον κόσμο._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ