top icon
Επικαιρότητα

Αίτηση πτώχευσης στις ΗΠΑ κατέθεσε η Hertz

Με μια μία εκτενή ανακοίνωσή της η γνωστή στο χώρο της ενοικίασης οχημάτων εταιρεία Hertz κατέθεσε αργά χθες το βράδυ αίτηση πτώχευσης στις ΗΠΑ σε μια προσπάθεια ανασύνταξης των δυνάμεών της με φόντο τις επιπτώσεις της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Παρά την κατάθεση της σχετικής αίτησης, η οποία έχει ως πρωταρχικό στόχο την προστασία από τους πιστωτές της, η Hertz διευκρινίζει ρητά ότι σκοπεύει να παραμείνει στην αγορά σε ΗΠΑ και Καναδά ενόσω θα αναδιοργανώνει τη δομή της ως εταιρεία – και φυσικά τα χρέη της, τα οποία διογκώθηκαν, αγγίζοντας τα 19 δις δολάρια, τους τελευταίους μήνες εξαιτίας της πανδημίας.

«Ο αντίκτυπος του COVID-19 στα ταξίδια ήταν ξαφνικός και δραματικός, προκαλώντας απότομη μείωση των εσόδων καθώς και των μελλοντικών κρατήσεων της εταιρείας. Η Hertz έλαβε άμεσα μέτρα δίνοντας προτεραιότητα τόσο στην υγεία και την ασφάλεια εργαζομένων και πελατών όσο και στην εξάλειψη όλων των μη απαραίτητων δαπανών προκειμένου να διατηρήσει τη ρευστότητά της. Ωστόσο, παραμένει η αβεβαιότητα σε σχέση με το πότε θα ανακάμψουν τα έσοδα και πότε θα ανοίξει πλήρως η αγορά. Η χρηματοοικονομική αναδιοργάνωση θα παράσχει στην Hertz μια πορεία προς μια πιο ισχυρή χρηματοοικονομική δομή που θα την τοποθετεί καλύτερα στην αγορά», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η Hertz.

Η αίτηση πτώχευσης που κατετέθη σύμφωνα με το άρθρο 11 στις ΗΠΑ δεν αφορά, ούτε και επηρεάζει, τις επιχειρηματικές δράσεις της εταιρείας σε Ευρώπη, Αυστραλία και Ν. Ζηλανδία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι ιθύνοντες της Hertz στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Η Hertz, μία εμβληματική εταιρεία στο χώρο της ενοικίασης οχημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο, ιδρύθηκε στο Σικάγο το 1918 ανοίγοντας στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού το πρώτο της κατάστημα. Το 1923 ο ιδρυτής της, Walter Jacobs, πούλησε την εταιρεία στον John Hertz, ο οποίος αύξησε το στόλο των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων σε 600. Παρά τις όποιες πιέσεις στο πέρασμα των ετών, η Hertz κατάφερε να αναπτυχθεί τόσο κατά τις διάρκεια της μεγάλης κρίσης στα τέλη της δεκαετίας του ’20 όσο και της ύφεσης που προήλθε αρκετές δεκαετίες μετά κατά τη διάρκεια του στο Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ