top icon
Επικαιρότητα

Άκαρπη η πρώτη προσπάθεια εύρεσης του αντικαταστάτη του Carlos Ghosn στη Nissan

Η Nissan δεν κατάφερε σήμερα να προσδιορίσει την πρόταση της για τον αντικαταστάτη του Carlos Ghosn στη θέση του Προέδρου ενισχύοντας έτσι τη διελκυστίνδα αλλά και τα παιχνίδια εξουσίας ανάμεσα στην ίδια και τη Renault – την εταιρεία που κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο της ιαπωνικής.  

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης και την «τοπική» Kyodo News, τα τρία ανεξάρτητα μέλη της πρόσφατα διορισθείσας επιτροπής ελέγχου της Nissan δεν κατάφεραν σήμερα να συμφωνήσουν στο πρόσωπο που θα προτείνουν ως αντικαταστάτη του Carlos Ghosn στη θέση του Προέδρου της εταιρείας στην προγραμματισμένη για τις 17 Δεκεμβρίου συνεδρίαση της ολομέλειας του διοικητικού της συμβουλίου.

Τα τρία μέλη της εν λόγω επιτροπής είναι ο πρώην CEO του Ινστιτούτου Οικονομικών και Ενέργειας της Ιαπωνίας, Masakazu Toyoda, το πρώην μέλος του ΔΣ της Renault, Jean-Baptiste Duzan, καθώς και η πρώην οδηγός αγώνων, Keiko Ihara.

Οι επικρατέστεροι δε υποψήφιοι για την προεδρία της Nissan φέρονται να είναι ο νυν CEO της ιαπωνικής εταιρείας, Hiroto Saikawa, ο οποίος έχει αναδειχθεί ως ο… πρωτεργάτης των ερευνών για το «σκάνδαλο Ghosn», καθώς και ο Toshiyuki Shiga, πρώην σύμβουλος του γαλλο-λιβανέζου μάνατζερ.

Θυμίζουμε πως η Renault κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο στο μετοχικό σχήμα της Nissan (43,4%) καθώς και δικαίωμα ψήφου στο ΔΣ της, με την ιαπωνική εταιρεία να μετέχει με ποσοστό μόλις 15% στη γαλλική, χωρίς μάλιστα δικαίωμα ψήφου στο διοικητικό της συμβούλιο._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ