top icon
Κόσμος

Ακυρώθηκε η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης του 2022

Οι διοργανωτές της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης ανακοίνωσαν την ακύρωσή της για το 2022.

Λόγω προβλημάτων σε ολόκληρο τον κλάδο αυτοκινήτου που σχετίζονται με την πανδημία του COVID-19 – και όχι μόνο – το ίδρυμα Comité permanent du Salon international de l’automobile, ως διοργανωτής της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης (GIMS), ανακοίνωσε την ακύρωσή της για το 2022.

«Η απόφαση ακύρωσης της GIMS 2022 ελήφθη με γνώμονα το συμφέρον τόσο των κατασκευαστών αυτοκινήτων όσο και των οπαδών του αυτοκινήτου», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι διοργανωτές.

Από τη μία πλευρά, οι επιπτώσεις πανδημίας που σχετίζονται με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τους εκθέτες, τους επισκέπτες και τους δημοσιογράφους και από την άλλη ζητήματα που σχετίζονται με τις ελλείψεις ημιαγωγών, είχαν ως αποτέλεσμα οι ίδιοι οι κατασκευαστές να πιέσουν τους διοργανωτές της GIMS να ακυρώσουν την έκθεση του 2022.

«Πιέσαμε πολύ και κάναμε τα πάντα για να πραγματοποιήσουμε ξανά τη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2022», δηλώνει ο Maurice Turrettini, Πρόεδρος της Comité permanent du Salon international de l’automobile. «Παρά τις προσπάθειές μας, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα γεγονότα και την πραγματικότητα: η κατάσταση της πανδημίας δεν είναι υπό έλεγχο και αποτελεί μεγάλη απειλή για μια μεγάλη διοργάνωση σε κλειστούς χώρους όπως η GIMS. Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης θα επιστρέψει πιο δυνατή από ποτέ το 2023».

Από τη μεριά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης, Sandro Mesquita, δήλωσε: «Πολλοί εκθέτες ανέφεραν ότι οι αβεβαιότητες που προκαλούνται από την πανδημία του COVID-19 καθιστούν αδύνατη τη δέσμευσή τους για την GIMS 2022. Αρνητικός είναι ο αντίκτυπος και από την τρέχουσα έλλειψη ημιαγωγών στους κατασκευαστές αυτοκινήτων. Η κρίση αυτή είναι πιθανό να συνεχιστεί και το επόμενο έτος, με αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις στη βιομηχανια. Σε αυτές τις αβέβαιες εποχές, πολλές μάρκες δεν μπορούν επομένως να δεσμευτούν ότι θα συμμετάσχουν στην έκθεση. Από όλα αυτά, κατέστη σαφές ότι ήταν απαραίτητο να αναβληθεί η έκθεση».

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ