top icon
Κόσμος

Alfa Romeo Giulia και Stelvio: Νέες εκδόσεις Estrema

Η Alfa Romeo αποκαλύπτει τις νέες εκδόσεις Estrema των Giulia και Stelvio.

Με αφετηρία την έδρα της Alfa Romeo F1 Team Orlen, η ιταλική μάρκα παρουσιάζει την ειδική έκδοση των Giulia και Stelvio με το διακριτικό Estrema. Εξοπλισμένη με μια σειρά ειδικών χαρακτηριστικών, η σειρά Estrema προσεγγίζει τις κορυφαίες εκδόσεις Quadrifoglio, εκφράζοντας με τον καλύτερο τρόπο την φιλοσοφία της Alfa Romeo.

Αξιζει να σημειωθεί ότι το «αρχηγείο» της Alfa Romeo F1 Team Orlen αποτελεί τον τόπο δημιουργίας των νέων Giulia και Stelvio Estrema και εκφράζει τη σύνδεση της μάρκας με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, την τεχνολογία και την οδηγική απόλαυση.

Alfa Romeo Giulia Estrema - Alfa Romeo Stelvio Estrema

Οι νέες Alfa Romeo Giulia και Stelvio Estrema

Η Estrema είναι η πρώτη ειδική σειρά των Giulia και Stelvio που θα είναι διαθέσιμη σε παγκόσμιο επίπεδο και είναι αφιερωμένη στους λάτρεις της οδηγικής απόλαυσης. Αποτελεί την έκδοση που βρίσκεται στην κορυφή των «συμβατικών» Giulia και Stelvio, αποτελώντας το συνδετικό κρίκο με τις εκδόσεις Quadrifoglio. Η Estrema απευθύνεται σε όσους δίνουν σημασία στις τεχνικές λύσεις και αναζητούν τις κορυφαίες επιλογές σε επίπεδο μηχανικών μερών για δυναμική και ισορροπημένη οδηγική αίσθηση.

Τόσο η Giulia Estrema, όσο και η Stelvio Estrema διαθέτουν στο βασικό εξοπλισμό τους την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση “Alfa Active Suspension”, η οποία ρυθμίζει σε πραγματικό χρόνο την απόσβεση σε συνεργασία με το σύστημα CDC (Chassis Domain Control) και το σύστημα παραμετροποίησης DNA.

Alfa Romeo Giulia Estrema - Alfa Romeo Stelvio Estrema

Αντίστοιχα στο βασικό εξοπλισμό βρίσκεται το μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης που μέσω της ιδανικής κατανομής της ροπής μεγιστοποιεί την πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες. Όπως και σε όλα τα μοντέλα των Giulia και Stelvio, το παρών δίνουν ο άξονας μετάδοσης από ανθρακονήματα, το σύστημα πέδησης brake-by-wire IBS και βέβαια η ανάρτηση με διπλά ψαλίδια στους εμπρός τροχούς και πολλαπλούς συνδέσμους στους πίσω.

Στις εκδόσεις Estrema τα παραπάνω μηχανικά στοιχεία συνδυάζονται με την ευρεία χρήση τμημάτων από ανθρακονήματα στο αμάξωμα, αλλά και στο εσωτερικό, όπου μαζί με τα σπορ καθίσματα με επένδυση από Alcantara και τις κόκκινες ραφές γίνεται απόλυτα σαφής η σύνδεση των εκδόσεων Estrema με το χώρο των αγώνων.

Alfa Romeo Giulia Estrema - Alfa Romeo Stelvio Estrema

Οι Giulia και Stelvio Estrema εφοδιάζονται με το προηγμένο ηλεκτρομηχανικό σύστημα τετρακίνησης Q4, το οποίο μεταφέρει την κίνηση στους πίσω τροχούς και έχει τη δυνατότητα εμπλοκής και των εμπρός τροχών μεταφέροντας έως και το 50% της ροπής μέσα σε χιλιοστά του δευτερολέπτου. Για τις Estrema διαθέσιμοι είναι οι κινητήρες 2.0 Turbo Benzina 280 PS και 2.2 Turbo Diesel 210 PS, οι οποίοι συνεργάζονται με το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων και τα εντυπωσιακά αλουμινένια paddles που επιτρέπουν την αλλαγή σχέσεων σύμφωνα με τις επιθυμίες του οδηγού.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διάθεση των νέων Giulia και Stelvio Estrema στην ελληνική αγορά θα είναι διαθέσιμες στο προσεχές διάστημα. Και για τις νέες εκδόσεις θα ισχύει η στρατηγική της Alfa Romeo, “Tailor to fit 100”, η οποία εξασφαλίζει ότι ο ενδιαφερόμενος θα αποκτήσει ένα αυτοκίνητο απόλυτα προσαρμοσμένο στα θέλω του, με μικρό χρόνο αναμονής περίπου 100 ημερών, αλλά και στην περίπτωση λιανικής πώλησης την εγγύηση της τιμής και των σχετικών παροχών, όπως για παράδειγμα της 4ετούς εργοστασιακής εγγύησης με ισχύ έως 160.000 χλμ.

Alfa Romeo Giulia Estrema - Alfa Romeo Stelvio Estrema

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Alfa Romeo Giulia Estrema - Alfa Romeo Stelvio Estrema
  • Alfa Romeo Giulia Estrema - Alfa Romeo Stelvio Estrema
  • Alfa Romeo Giulia Estrema - Alfa Romeo Stelvio Estrema
  • Alfa Romeo Giulia Estrema - Alfa Romeo Stelvio Estrema
  • Alfa Romeo Giulia Estrema - Alfa Romeo Stelvio Estrema
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ