top icon
Επικαιρότητα

Alfa Romeo MiTo GTA στη Γενεύη

Σε σύγκριση με την απλή MiTo, η GTA έχει να επιδείξει σημαντικά αυξημένη ιπποδύναμη και μειωμένο βάρος.

Όπως όλα δείχνουν, η Alfa Romeo πρόκειται να παρουσιάσει τη MiTo GTA στην έκθεση της Γενεύης, τον προσεχή Μάρτιο. Σε σύγκριση με την απλή MiTo, η GTA έχει να επιδείξει σημαντικά αυξημένη ιπποδύναμη και μειωμένο βάρος.
 
Η GTA, η οποία θα μοιράζεται τα μηχανικά της μέρη με το Fiat Punto Abarth, θα αποδίδει 240 ίππους από τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 1,8 λτ. Και αυτό είναι ένα μεγάλο άλμα από τη σημερινή κορυφαία έκδοση της σειράς με τους 155 ίππους. Η μείωση του βάρους προβλέπεται να επιτευχθεί με επεμβάσεις σε ολόκληρο το αμάξωμα, αλλά κυρίως από τη χρήση διαφορετικών μηχανικών στοιχείων.
 
Από αδιευκρίνιστη πηγή εντός της εταιρίας διέρρευσε προς τον τύπο ότι θα χρησιμοποιηθούν ελαφρά υλικά όπως αλουμίνιο και ανθρακονήματα, κάτι που θα αποτελέσει απαρχή για τη χρήση τους και στα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρίας στο μέλλον.
 
Εφόσον ισχύσει μάλιστα η συμφωνία μεταξύ της Chrysler και του ομίλου Fiat, είναι πολύ πιθανό να δούμε το αυτοκίνητο αυτό να εξάγεται και στην Αμερική, αποτελώντας πραγματικό αντίπαλο για το Mini. Η Alfa Romeo MiTo GTA διαθέτει ένα πλεονέκτημα 31 επιπλέον ίππων έναντι του Mini Cooper S JCW, για να μην αναφερθούμε και στο σύστημα της MiTo που μιμείται το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Με τις πωλήσεις της να ξεκινούν το καλοκαίρι, θα πρέπει να περιμένουμε -στην Ευρώπη- μία τιμή για την GTA κατά 2.000 περίπου ευρώ χαμηλότερη από αυτή του JCW.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ