top icon
Κόσμος

Alfa Romeo Tonale: Η ποιότητα πάνω απ’ όλα

Περισσότεροι από 150 προμηθευτές από την Ιταλία και άλλες χώρες, οι οποίοι εμπλέκονται με την κατασκευή της νέας Tonale, της πρώτης εξηλεκτρισμένης Alfa Romeo, συναντήθηκαν με τον CEO της μάρκας Jean-Philippe Imparato και την ομάδα διοίκησης της μιλανέζικης φίρμας στο εργοστάσιο G.B. Vico στο Pomigliano d’Arco.

Η ατζέντα της συνάντησης του εξαιρετικά… δραστήριου CEO της Alfa Romeo με τους προμηθευτές της νέας Tonale, ήταν η ποιότητα. Έχοντας εστιάσει σε αυτό το στόχο από τη στιγμή που ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της μιλανέζικης φίρμας, ο Jean-Philippe Imparato παίρνει μέρος σε σταθερή βάση στις συναντήσεις που πραγματοποιούνται στα εργοστάσια του Pomigliano και του Cassino επαναλβάνοντας και σήμερα ότι η ποιότητα αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα, με το στόχο να βρίσκεται στο απόλυτο επίπεδο.

«Για να το πετύχουμε αυτό, το σημείο εκκίνησης είναι η επιλογή των υλικών. Οι προμηθευτές μας, οι σύντροφοι μας σε ένα ταξίδι του οποίου προορισμός είναι το πρώτο εξηλεκτρισμένο μοντέλο της μάρκας, ενστερνίζονται το DNA της Alfa Romeo επιλέγοντας τις υψηλότερες προδιαγραφές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο  Jean-Philippe Imparato.

Alfa Romeo Tonale

Δίπλα στο CEO της Alfa Romeo βρέθηκαν ο Chief Customer Experience Officer της Stellantis, Richard Schwartzwald, καθώς και ο Επικεφαλής του εργοστασίου, Alessio Leonardi.

Αν μη τι άλλο, η νέα Tonale αποτελεί ένα μεγάλο «στοίχημα» για την Alfa Romeo, και όπως είναι ήδη γνωστό θα είναι διαθέσιμη στην Ευρωπαϊκή αγορά από τον Ιούνιο του 2022.

Η νέα Tonale θα τοποθετηθεί στη γκάμα της μιλανέζικης φίρμας κάτω από τη Stelvio. Σημείο αναφοράς, πέραν του εντυπωσιακού σχεδιασμού της, αναμένεται να αποτελέσει το plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, το οποίο μένει να φανεί αν θα προέρχεται από το τεχνολογικό «ράφι» της FCA (βλ. Jeep Renegade/Compass 4xe) ή από εκείνο του Groupe PSA.

Tonale

Σε κάθε περίπτωση, το νέο SUV της Alfa Romeo αναμένεται να διατηρεί το 90% των σχεδιαστικών στοιχείων του πρωτοτύπου, το οποίο «υπογράφει» στιλιστικά ο Έλληνας, Αλέξανδρος Λιόκης.

Προκειμένου η Tonale να πάρει «σάρκα και οστά», η Alfa Romeo θα επενδύσει σχεδόν 1 δις € για να ξεκινήσει την παραγωγή της υβριδικής Tonale, στο εργοστάσιο στο Pomigliano d’Arco που βρίσκεται στην Ιταλία, κοντά στη Νάπολη.

Alfa Romeo Tonale

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ