top icon
Κόσμος

Alfa Romeo Tonale: Οι βασικές προδιαγραφές και οι κινητήρες της

Ποιοι είναι οι κινητήρες που θα κινούν τη νέα Alfa Romeo Tonale με κορυφαίο ένα plug-in υβριδικό σύνολο και ποιες οι βασικές προδιαγραφές της; Ιδού οι απαντήσεις, σύμφωνα με τις πρώτες διαρροές.

Η Alfa Romeo Tonale είναι ένα από τα πλέον πολυσυζητημένα μοντέλα της μιλανέζικης φίρμας. Και συνάμα ένα αυτοκίνητο που σηματοδοτεί την απαρχή μιας νέας προϊοντικής επέλασης, πριν τον προαναγγελθέντα εξηλεκτρισμό της το 2027.

Διαβάστε επίσης: Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο έρχεται το 2024

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Spider’s Web Autoblog, το οποίο επικαλείται έγραφα από την εσωτερική, στους κόλπους της Alfa Romeo, παρουσίασης της νέας Tonale, το ιταλικό SUV θα εξοπλίζεται με μία νέα για τα δεδομένα της μάρκας «παλέτα» κινητήριων μονάδων, στην κορυφή της οποίας θα βρίσκεται ένα γνώριμο plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης.

Στην αφετηρία της γκάμας, με βάση τις μη επιβεβαιωμένες από επίσημα χείλη πληροφορίες του Spider’s Web Autoblog, θα βρίσκεται ένας ντίζελ κινητήρας με χωρητικότητα 1,6 λίτρων, ο οποίος θα αποδίδει 130 ίππους. Από εκεί και πέρα, οι βενζινοκίνητες, και υπερτροφοδοτούμενες ασφαλώς, εκδόσεις θα έχουν απόδοση 130 ή 160 ίππων, με την ισχυρότερη εξ αυτών να συνοδεύεται από ένα ήπια υβριδικό σύστημα κίνησης.

Alfa Romeo Tonale

Στην κορυφή της πυραμίδας θα βρίσκεται μια plug-in υβριδική έκδοση, με ρίζες στα μοντέλα της Jeep, το οποίο θα συνοδεύεται από την παρουσία ενός ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα. Η συνδυαστική ισχύ της εν λόγω μονάδας θα είναι 240 ίπποι.

Από πλευράς μεγέθους, η νέα Alfa Romeo Tonale θα έχει μήκος 4.528 χλστ., με το πλάτος και ύψος να φτάνουν αντίστοιχα τα 1.835 και 1.604 χλστ.

Το μεταξόνιο του ιταλικού SUV, το οποίο τοποθετείται σαφώς πιο «χαμηλά» σε σχέση με τη Stelvio, θα φτάνει τα 2.636 χλστ.

Όπως είναι προγραμματισμένο μετά την πρόσφατη αναβολή του ντεμπούτου της, η Alfa Romeo θα παρουσιάσει επίσημα τη νέα Tonale μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2022, με το εμπορικό λανσάρισμά της να προγραμματίζεται για τις αρχές του καλοκαιριού.

Alfa Romeo Tonale

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ