top icon
Επικαιρότητα

Αλλαγή φρουράς στην κορυφή του σχεδιαστικού τμήματος της Ford

Ο Moray Callum παραδίδει τη σκυτάλη του σχεδιαστικού τμήματος της Ford στον Anthony Lo, ο οποίος προέρχεται από τους κόλπους του Groupe Renault.

Ολοκληρώνοντας μια καριέρα 38 ετών, εκ των οποίων πάνω από τα μισά στο στρατόπεδο της Ford Motor Company, o Moray Callum παραδίδει τα ηνία του σχεδιαστικού τμήματος της αμερικανικής εταιρείας από την 1η Μαΐου στον ασιατικής καταγωγής, Anthony Lo.

Ο Moray Callum έχει συμβάλλει καθοριστικά στο σχεδιασμό μερικών εκ των πιο σημαντικών μοντέλων της Ford σε παγκόσμιο επίπεδα, όπως το νέο F-150, το νέο Bronco, το σύγχρονο GT, την Mustang, καθώς και την ηλεκτρική Mustang Mach-E. Με καταγωγή από τη Σκωτία, ο Callum εντάχθηκε στους κόλπους της Mazda από το 1995 έως και το 2001 (σ.σ.: την εποχή εκείνη η Ford είχε εκτενή συνεργασία με την ιαπωνική εταιρεία) συμβάλλοντας μεταξύ άλλων στο σχεδιασμό του MX-5 τρίτης γενιάς. Ωστόσο, η πρώτη του «επαφή» με την αμερικανική εταιρεία ήταν από τη θέση του συμβούλου στην Ghia SpA στην Ιταλία, στα τέλη της δεκαετίας του ’80, συνδράμοντας στη γείτονα χώρα στο σχεδιασμό των Ford Ghia Via και Aston Martin Lagonda Vignale – αργότερα ο Moray Callum μεταπήδησε στις τάξεις της Chrysler στη Μ. Βρετανία και εν συνεχεία στην PSA Peugeot Citroen στη Γαλλία.

Ο αντικαταστάτης του, Anthony Lo, γεννήθηκε στο Χονγκ Κόνγκ και ξεκίνησε την καριέρα του στην αυτοκινητοβιομηχανία το 1987 από την Lotus, όπου και σχεδίασε την θρυλική Carlton. To 2000 μεταπήδησε στη Saab,  και από το 2004 έως και το 2010 στην General Motors Europe, επιβλέποντας σχεδιαστικά project των Saab, Opel και Vauxhall. Τα τελευταία 10 χρόνια ο Lo εργάζονταν στο Παρίσι, στις τάξεις του Groupe Renault, σχεδιάζοντας πολλά και σημαντικά πρωτότυπα και μοντέλα παραγωγής της Renault, όπως τα Dezir, Captur, R-Space, Frenzy, Twin’Z, Twin’Run και Trezor, καθώς και της Dacia, όπως το Duster 2.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ