Επικαιρότητα Κόσμος

Αλλαγή φρουράς στο τιμόνι των VW, Porsche και Skoda

Πληθαίνουν οι πληροφορίες που θέλουν το VW Group να προχωρά σε αλλαγές στα ανώτερα διοικητικά κλιμάκια των VW, Porsche και Skoda.

Διεθνή μέσα ενημέρωσης, αλλά και ηλεκτρονικές εκδόσεις αυτοκινητικών εντύπων από τη Γερμανία, όπως το AMUS, αναφέρουν με σχετικές αναρτήσεις τους ότι το VW Group πρόκειται να ανακοινώσει σύντομα σημαντικές αλλαγές στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας συγκεκριμένων εταιρειών του ομίλου.

Με τον Herbert Diess να διατηρεί τον έλεγχο του VW Group, ο μέχρι σήμερα CEO της Porsche, Oliver Blume, θα αφήσει πίσω του τη θέση που κατέχει από το 2015 αναλαμβάνοντας το ρόλο του επικεφαλής της μητρικής εταιρείας του γερμανικού ομίλου. Σύμφωνα με το AMUS, η μετακίνηση αυτή έρχεται εν μέσω προβλημάτων που αντιμετωπίζει η VW με διάφορα λογισμικά που χρησιμοποιούν δύο πολύ σημαντικά για την ίδια νέα μοντέλα της (τα Golf 8 και ID.3), τα οποία θα κληθεί εσπευσμένα να λύσει ο σημερινός CEO της Porsche.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Oliver Blume κατέχει τη θέση του επικεφαλής για θέματα παραγωγής στο ΔΣ του VW Group.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το κενό του Oliver Blume στην Porsche θα καλύψει ο νυν επικεφαλής της Skoda, Bernhard Maier, ο οποίος έχει θητεύσει στην εταιρεία από το Zuffenhausen, πριν μετακινηθεί στην Τσέχικη φίρμα το 2015, ως επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου