top icon
Επικαιρότητα

Αλλαγή φρουράς στο τμήμα σχεδιασμού της Nissan

Ο Karir Habib, o μέχρι πρότινος αρχισχεδιαστής της BMW, αναλαμβάνει τα ηνία στην Infiniti, με τον χαρισματικό Ιάπωνα, Shiro Nakamura, να συνταξιοδοτείται από την αντίστοιχη θέση που κατείχε επί 17 χρόνια στη Nissan.

Ο Shiro Nakamura είναι αναμφίβολα ένας άνθρωπος που «σημάδεψε» με τις δημιουργίες του τη ρότα της Nissan σχεδιάζοντας μερικά από τα πιο σημαντικά μοντέλα του Ιάπωνα κατασκευαστή. Μεταξύ αυτών, το εμβληματικό GT-R, το 350Ζ, το Juke και φυσικά το best seller μοντέλο στην ευρωπαϊκή αγορά στην κατηγορία των crossover μοντέλων, Nissan Qashqai. Ο 66χρονος πλέον Ιάπωνας, ο οποίος προσελήφθη στη Nissan προσωπικά από τον Carlos Ghosn, παραδίδει τη σκυτάλη του επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού της εταιρείας στον μέχρι τώρα ομόλογο του στην Infiniti, Alfonso Albaisa. Το πόστο του 52χρονου αμερικανού στo premium παρακλάδι της Nissan Motor Corporation θα καλύψει ο πρώην σχεδιαστής της BMW, Karim Habib.

O 46χρονος Καναδός με τη λιβανέζικη καταγωγή είχε διατελέσει υπεύθυνος σχεδιασμού για λογαριασμό της Βαυαρικής εταιρείας από το 2012 έως και τις αρχές του 2017 βάζοντας την «υπογραφή» του τόσο σε μοντέλα παραγωγής της BMW, όσο και σε αρκετά πρωτότυπά της. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται τα Concept CS, CLS Homage και X2 Concept._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ