top icon
Επικαιρότητα

Αλλαγή σελίδας για την AMG

«Τελείωσε ο πόλεμος των ιπποδυνάμεων», δήλωσε χαρακτηριστικά o Φόλκερ Μόρνχινβεγκ, επικεφαλής της AMG.

Η ανάγκη για μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων βάζει τέλος στον πόλεμο των εταιριών με στόχο την εξέλιξη ολοένα και ισχυρότερων κινητήρων. «Τελείωσε ο πόλεμος των ιπποδυνάμεων», δήλωσε χαρακτηριστικά o Φόλκερ Μόρνχινβεγκ, επικεφαλής του τμήματος AMG της Μercedes. 
 
H νέα στρατηγική της εταιρίας προβλέπει τον περιορισμό των ρύπων σε όλα τα μοντέλα της. Για να επιτευχθεί αυτό θα προβούν σε λύσεις όπως η συνολική μείωση του βάρους αλλά και ο επανασχεδιασμός κινητήρων και συστημάτων μετάδοσης. Για παράδειγμα, ανακοινώθηκε ότι η νέα Mercedes E63 AMG, που θα κάνει ντεμπούτο στο τέλος της χρονιάς, θα έχει μικρότερο βάρος από τον προκάτοχό της, ενώ θα εφοδιάζεται και με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης.
 
Η AMG σκέφτεται επίσης να κατασκευάσει ένα μικρών διαστάσεων κουπέ μοντέλο. Πιθανότατα αυτό θα βασίζεται στο πάτωμα που θα χρησιμοποιεί η επόμενη γενιά A-Class. Επίσης, ο Μόρνχινβεγκ επισήμανε ότι θα δοθεί έμφαση και στους πετρελαιοκινητήρες, στα υβριδικά συστήματα και στα τετρακύλινδρα μηχανικά σύνολα. _Β.Χ.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ