Επικαιρότητα Κόσμος

Αλλαγή στην ηγεσία της Alfa Romeo στην Ευρώπη

Ο Arnaud Leclerc, Διευθύνων Σύμβουλος της Fiat Chrysler Automobiles για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, αναλαμβάνει επικεφαλής της Alfa Romeo για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Λίγο πριν το λανσάρισμα της Alfa Romeo Tonale, αλλά και την ανανέωση των Giulia και Stelvio, η FCA προχώρησε στην αναβάθμιση του Arnaud Leclerc σε επικεφαλής της μάρκας για την Ευρώπη. Ο σαρανταπεντάχρονος Γάλλος μάνατζερ, με θητεία στη Honda και στο Group PSA, διαδέχεται τον Alberto Cavaggioni, αλλά θα συνεχίσει να διατηρεί και τη θέση στο Ηνωμένο Βασίλειο παράλληλα με το νέο του ρόλο. Ο Leclerc θα αναφέρεται στον επικεφαλής της FCA, Pietro Gorlier, όπως και στον επικεφαλής της Alfa Romeo παγκοσμίως, Tim Kuniskis.

Alfa Romeo

Σημειώνεται πως οι πωλήσεις της Alfa στην Ευρωπαϊκή Ένωση υποχώρησαν κατά 36%, σε 50.830 οχήματα, το περασμένο έτος. Ο όγκος τους στην ΕΕ ήταν χαμηλότερος από της Lancia, που πούλησε 58.903 μονάδες του μοναδικού της προϊόντος, του Ypsilon, στη μόνη αγορά που διατίθεται, κοινώς στην Ιταλία. Ωστόσο, η Alfa Romeo υπολογίζει σε μια αναζωογόνηση, χάρη στο επερχόμενο compact SUV Tonale, αλλά και στις ανανεώσεις των Giulia και Stelvio – όλα προγραμματισμένα για το επόμενο έτος._ Ε. Ξ.

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου