Επικαιρότητα Κόσμος

Αναβολή των αποφάσεων Trump για επιβολή δασμών στα αυτοκίνητά της «βλέπει» η ΕΕ

Η Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι αρμόδια για θέματα εμπορίου, Cecilia Malmstrom, αναμένει ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θα μεταθέσει, πέραν της 18ης Μαΐου, τη δεδηλωμένη μέχρι και σήμερα απόφασή του να επιβάλλει δασμούς στα αυτοκίνητα που εισάγονται από τη γηραιά ήπειρο στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Η Επίτροπος της ΕΕ ανέφερε σε συνέντευξη της σήμερα πως ο Donald Trump είναι πολύ πιθανό να αναβάλλει την απόφασή του να επιβάλλει από τις 18 Μαΐου εισαγωγικούς δασμούς στα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στη γηραιά ήπειρο, καθώς, όπως η ίδια επικαλείται, «…υπάρχουν ενδείξεις ότι θα μπορούσε να αναβληθεί, εξαιτίας των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας».

Ο αμερικανός Πρόεδρος, ο οποίος αύξησε τους δασμούς στις κινεζικές εισαγωγές στα 200 δις δολάρια στις αρχές του μήνα, πρέπει σύντομα να λάβει αντίστοιχες αποφάσεις και για τα ευρωπαϊκά οχήματα που εισάγονται στη χώρα του. Κάτι που αναμένεται να επηρεάσει εξαγωγές οχημάτων και εξαρτημάτων αξίας περίπου 47 δις ευρώ.

Σε περίπτωση που ο Donald Trump προχωρήσει τελικά στις 18 Μαΐου στην επιβολή δασμών στα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στην Ευρώπη και εν συνεχεία εισάγονται στις ΗΠΑ, η ΕΕ προτίθεται να απαντήσει έχοντας ήδη καταρτίσει έναν μακρύ κατάλογο αμερικανικών προϊόντων στα οποία θα μπορούσαν να επιβληθούν αντίστοιχοι εισαγωγικοί φόροι.

Η αξία των συγκεκριμένων προϊόντων υπολογίζεται πως ξεπερνά τα 20 δις ευρώ σε ετήσια βάση._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου