top icon
Επικαιρότητα

Ανακλήσεις για Alfa Romeo, Kia, Land Rover, Mercedes και Subaru

Η αμερικανική NHTSA εξέδωσε μια σειρά ανακλήσεων για συγκεκριμένα μοντέλα των Alfa Romeo, Kia, Land Rover, Mercedes και Subaru.

Στο στρατόπεδο της Alfa Romeo, μετά τη διαταγή ανάκλησης 34.300 Giulia και Stelvio που εξοπλίζονται με τον 2λιτρο βενζινοκινητήρα, η αμερικανική NHTSA ανακοίνωσε ότι 674 Stelvio QV είναι… ύποπτες για διαρροή ψυκτικού υγρού από σωληνάκι του αντίστοιχου συστήματος του κινητήρα, το οποίο είναι κατασκευασμένο από «ανεπαρκές» υλικό. Το πρόβλημα αυτό είναι πιθανό να προκαλέσει υπερθέρμανση του κινητήρα και σβήσιμό του ενώ το όχημα βρίσκεται εν κινήσει. Στην περίπτωση της Kia το πρόβλημα εντοπίζεται σε 27.030 Niro Hybrid, στα οποία ένας προβληματικός ρελές μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση της μονάδας Power Relay Assembly η οποία μπορεί να υπερθερμάνει με τη σειρά της το πίσω κάθισμα που βρίσκεται πάνω από αυτή. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να οδηγήσει, σύμφωνα με την NHTSA, ακόμα και σε πυρκαγιά. Στη Land Rover σε μόλις 86 αντίτυπα των Discovery, Range Rover και Range Rover Sport είναι πιθανό να απενεργοποιηθεί… αυτοβούλως το σύστημα ασφαλείας Autonomous Emergency Braking χωρίς η μονάδα ελέγχου να προειδοποιήσει τον οδηγό.

Στη Mercedes οι διαταγές ανάκλησης που εξέδωσε η NHTSA είναι δύο. Στην πρώτη από αυτές επηρεάζονται μόλις 22 αντίτυπα της Ε63 S AMG, στα οποία το κάθισμα του συνοδηγού μπορεί να συρθεί πιο πίσω από τα καθορισμένα όρια – κάτι που σε περίπτωση σύγκρουσης αυξάνει τον κίνδυνο τραυματισμού. Στη δεύτερη εντολή, σε 387 αντίτυπα των C300, C300 4Matic, C63 AMG και C63 S AMG υπάρχει περίπτωση να «χαλαρώσει» και εν συνεχεία να αποκολληθεί το πίσω παρμπρίζ όταν το όχημα κινείται – στο ενδεχόμενο αυτό οι συνέπειες για όσους ακολουθούν είναι προφανείς. Τέλος, στη σαφώς πιο μαζική περίπτωση της Subaru, σε 27.175 χειροκίνητα μοντέλα των Legacy και Outback χρονολογίας 2010-2014 το ηλεκτρικό χειρόφρενο μπορεί να μη λειτουργήσει αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο ατυχήματος._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ