top icon
Επικαιρότητα

Ανάκληση 2.150 Ferrari στις ΗΠΑ για κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς

Η ανάκληση αφορά σε όλα σχεδόν τα 8κύλινδρα και 12κύλινδρα μοντέλα του cavallino rampante που πωλήθηκαν στις ΗΠΑ την περασμένη και όχι μόνο χρονιά.

Σύμφωνα με την αμερικανική NHTSA, η ανάκληση αφορά σε 2.150 αυτοκίνητα της Ferrari τα οποία εφοδιάζονται με 8κύλινδρους και 12κύλινδρους κινητήρες. Πρόκειται για τις 488 GTB, Spider και Pista, 812 Superfast, GTC4Lusso, GTC4Lusso T και LaFerrari. Σύμφωνα με την αμερικανική αρχή, ένα πρόβλημα-ελάττωμα με την πλαστική συγκόλληση του διαχωριστή των αναθυμιάσεων καυσίμου είναι πιθανό να προκαλέσει διαρροή του τελευταίου – κάτι που ενδέχεται, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναπτύσσονται στο διαμέρισμα του κινητήεα, να οδηγήσει σε πυρκαγιά.

Σύμφωνα τις επίσημες ανακοινώσει της NHTSA, το πρόβλημα «συνοδεύεται» από το άναμμα της προειδοποιητικής λυχνίας «check engine» στο ταμπλό των αυτοκινήτων. Από τη μεριά της, η ιταλική εταιρεία επισημαίνει πως η εν λόγω πλαστική συγκόλληση αποτελεί κατασκευαστικό σφάλμα του προμηθευτή της, ο οποίος στη σχετική αναφορά δεν κατονομάζεται.

Οι ιδιοκτήτες των ως αυτοκινήτων θα ειδοποιηθούν από το επίσημο δίκτυο μέσα στον Απρίλιο ώστε να γίνει η αντικατάσταση του σχετικού «υλικού» δίχως καμία οικονομική επιβάρυνση.

Παράλληλα, η NTSA ανακοίνωσε την ανάκληση 582 GTC4Lusso στις ΗΠΑ, στις οποίες ένα πρόβλημα με τις κλειδαριές των θυρών είναι πιθανό να μην επιτρέπει στους χρήστες το άνοιγμα των τελευταίων από την εξωτερική χειρολαβή. _Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ