top icon
Επικαιρότητα

Ανάκληση 57.600 VW Touareg εξαιτίας «μη αποδεκτών» λογισμικών

Οι επίσημες γερμανικές ελεγκτικές αρχές εντόπισαν όχι ένα, αλλά δύο παράτυπα λογισμικά χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων στην 3λιτρη και πετρελαιοκίνητη έκδοση του VW Touareg.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μεταφορών της Γερμανίας (ΚΒΑ) πιστοποίησε με επίσημες ανακοινώσεις εκπροσώπων της πως επιβάλλει στη VW την υποχρεωτική ανάκληση 57.600 αντιτύπων του Touareg, τα οποία «φορούν» τον επίμαχο από το παρελθόν 3λιτρο πετρελαιοκινητήρα του γερμανικού Ομίλου προδιαγραφών Euro 6.  Όπως έγινε γνωστό προ ολίγων ορών, οι ελεγκτές εντόπισαν δύο λογισμικά που επενέβαιναν παραποιώντας τις εκπομπές ρύπων της συγκεκριμένης έκδοσης. Στο σχετικό email που απέστειλαν οι ιθύνοντες της KBA επισημαίνεται χαρακτηριστικά:

«Δύο μη αποδεκτές συσκευές απενεργοποίησης αντιρρυπαντικών μέσων εντοπίστηκαν από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μεταφορών στον 3λιτρο ντίζελ κινητήρα του VW Touarag με προδιαγραφές Euro 6».

Από τα 57.600 αυτά μοντέλα, τα 25.800 κυκλοφορούν στους δρόμους της Γερμανίας.

Θυμίζουμε πως τον περασμένο Ιούλιο ο Υπουργός Μεταφορών της χώρας, Alexander Dobrindt, είχε αακοινώσει πως η γερμανική κυβέρνηση έχει πλέον απτά στοιχεία ότι και η ευρωπαϊκή εκδοχή του 3λιτρου TDI κινητήρα που χρησιμοποιεί και η Porsche Cayenne μη αποδεκτό λογισμικό που χειραγωγεί τις εκπομπές ρύπων κατά τη διάρκεια των πιστοποιημένων μετρήσεών τους. Μάλιστα, σε συνέντευξή Τύπου στο Βερολίνο, ο Dobrindt επεσήμανε πως ως απόρροια των παραπάνω, οι ρυθμιστικές αρχές της χώρας αποσύρουν την έγκριση καταλληλότητας του μοντέλου, κάτι που μοιραία είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή-απαγόρευση πωλήσεων της «επίμαχης» εκδοχής της Porsche Cayenne στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτου. Από τη μεριά της, η Porsche εξέδωσε τη δέουσα για τις περιστάσεις «διαταγή ανάκλησης» της 3λιτρης Cayenne ντίζελ ανακοινώνοντας πως στο σύνολο της ευρωπαϊκής αγοράς η αναβάθμιση του λογισμικού θα εφαρμοστεί σε περίπου 22.000 αυτοκίνητα που ήδη κυκλοφορούν στους δρόμους της γηραιάς ηπείρου. Από αυτά, σχεδόν τα 7.000 βρίσκονται εντός της γερμανικής επικράτειας._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ