Επικαιρότητα Κόσμος

Ανάκληση Alfa Romeo Stelvio και Giulia στις ΗΠΑ

Η ανάκληση αφορά σε 307 στο σύνολο οχήματα που πωλήθηκαν στις ΗΠΑ και κατασκευαστήκαν από την μιλανέζικη φίρμα από τις 14 έως και τις 23 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την επίσημη έκθεση της αμερικάνικης υπηρεσίας National Highway Traffic and Safety Administration (NHTSA) αλλά και τις ανακοινώσεις της κατασκευάστριας εταιρείας στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, τα υγρά φρένων των επίμαχων αντιτύπων των Stelvio και Giulia είναι πιθανό να είναι «μολυσμένα» εμπεριέχοντας μη συμβατού τύπου λάδι. Όπως έγινε γνωστό, το λάθος αυτό είναι ικανό να μειώσει σημαντικά τις επιδόσεις του συστήματος πέδησης των δύο αυτοκινήτων.

Η Alfa Romeo ανακοίνωσε πως ανακάλυψε το πρόβλημα στις 23 Νοεμβρίου όταν δύο οχήματά της απέτυχαν να περάσουν με επιτυχία την καθιερωμένη διαδικασία «δυναμικής δοκιμής και ελέγχου των τελικών προϊόντων» διαπιστώνοντας στα σχετικά τεστ απώλεια της πίεσης του συμπλέκτη.

Σύμφωνα με την ιταλική εταιρεία, όλα ξεκίνησαν όταν στο εργοστάσιο Cassino, στο οποίο κατασκευάζονται τα δύο μοντέλα, «μια παλέτα που περιείχε τα υγρά φρένων και συμπλέκτη καθώς και ορυκτέλαια χρησιμοποιήθηκαν με λάθος τρόπο στη γραμμή παραγωγής από τις 13 Νοεμβρίου του 2017».

Η ιταλική εταιρεία ανακοίνωσε πως όλοι οι ιδιοκτήτες θα ειδοποιηθούν ώστε το πρόβλημα να αποκατασταθεί από τις 8 Φεβρουαρίου του 2018 και μετά μέσω του επίσημου δικτύου των αντιπροσώπων της στις ΗΠΑ.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν ανακοινώσεις αναφορικά με το αν υπάρχουν αντίτυπα των δύο μοντέλων στη γηραιά ήπειρο ή σε άλλες χώρες στα οποία να παρατηρείται αντίστοιχο πρόβλημα._Χ.Α.

Ποιό από τα παρακάτω μοντέλα-νικητές του Car Of The Year θα ψηφίζατε ως το καλύτερο αυτοκίνητο της δεκαετίας του '70;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου