top icon
Επικαιρότητα

Ανάκληση για 68.500 Toyota C-HR και Prius

Προβλήματα στο ηλεκτρικό χειρόφρενο και σε συγκεκριμένη ασφάλεια του ηλεκτρικού κυκλώματος που μπορεί να οδηγήσει σε πτώση στην απόδοση υποχρεώνουν την ιαπωνική εταιρεία να προβεί στις ΗΠΑ σε ανάκληση συγκεκριμένου αριθμού αντιτύπων των C-HR και Prius.

Πρόκειται για δύο διαφορετικές ανακλήσεις που αφορούν στην πρώτη περίπτωση 28.600 αντίτυπα του C-HR (MY2018) και στη δεύτερη σε 39.900 του Prius (MY2012-2015). Στο μικρό crossover μοντέλο, σύμφωνα με το επίσημο δ.Τ. που εξέδωσε η ιαπωνική εταιρεία, υπάρχει η πιθανότητα το ηλεκτρικό χειρόφρενο (EPB) να μην λειτουργεί σωστά. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει περίπτωση να μην είναι δυνατή είτε η ενεργοποίησή του είτε η απεμπλοκή του. Το ζήτημα στα εν λόγω C-HR αποκατασταθεί άμεσα μέσω της σχετικής διαταγής ανάκλησης που εξεδόθη στις ΗΠΑ μέσω της αναβάθμισης του λογισμικού που ελέγχει τη λειτουργία του. Free of charge, ασφαλώς.

Στην περίπτωση των επίμαχων Prius χρονολογίας 2012 έως 2015, η Toyota επισημαίνει πως μια ελαττωματική ασφάλεια είναι πιθανό να επιδράσει αρνητικά στην αποδιδόμενη ισχύ του ηλεκτροκινητήρα. Η εν λόγω δυσλειτουργία, όπως επισημαίνει η Toyota, είναι πολύ πιθανό να εμφανιστεί κάτω από συνθήκες οδήγησης υψηλού φόρτου, όπως για παράδειγμα κατά την οδήγηση σε ανωφέρεια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όπως αναφέρουν οι ιθύνοντες της Toyota, σε αυτή την περίπτωση δεν επηρεάζεται αρνητικά ούτε η απόδοση του συστήματος πέδησης, ούτε και η λειτουργία του υποβοηθούμενου τιμονιού. Για την επίλυση του προβλήματος, η Toyota θα προβεί στη δωρεάν αντικατάσταση της εν λόγω ασφάλειας με μια αναβαθμισμένη εκδοχή της._Χ.Α.  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ