top icon
Επικαιρότητα

Ανακοινώθηκαν οι λεπτομέρειες της συμμαχίας των Ford-VW

Οι Ford και VW ανακοίνωσαν τα κοινά project αλλά και τις λεπτομέρειες της μεταξύ τους συνεργασίας, η οποία θα επικεντρωθεί, σε πρώτη τουλάχιστον φάση, στον τομέα των επαγγελματικών οχημάτων και την ηλεκτροκίνηση.

Η Ford και η VW επικύρωσαν και τυπικά σήμερα τη μεταξύ τους συμφωνία συνεργασίας που επεκτείνει την παγκόσμια συμμαχία τους και αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα των δύο εμπορικών σημάτων στους τομείς της ηλεκτροκίνησης και των επαγγελματικών οχημάτων. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, οι δύο εταιρείες αναμένουν από τις κοινές συνέργειές τους σημαντικές οικονομίες κλίμακας, τόσο στον τομέα της εξέλιξης όσο και σε εκείνον της κατασκευής, ώστε να καλυφθεί η αυξανόμενη ζήτηση οχημάτων στις εν λόγω κατηγορίες.

Πιο συγκεκριμένα, το πλάνο των Ford και VW περιλαμβάνει:

  • Τη δημιουργία ενός μεσαίου pick-up μοντέλου για λογαριασμό της VW, το οποίο θα εξελίξει και θα κατασκευάσει η Ford, αντίστοιχο του Amarok. Το μοντέλο αυτό θα είναι διαθέσιμο από το 2022 και μετά.
  • Την ενίσχυση των δεσμών των δύο εταιρειών στον τομέα των επαγγελματικών οχημάτων με την κατασκευή ήδη από το 2021 ενός city-van μοντέλου που θα βασίζεται στο VW Caddy (το όχημα αυτό θα φέρει τα σήματα της γερμανικής εταιρείας) και αργότερα ένα van στην κατηγορία του 1 τόνου που θα κατασκευάσει η Ford.
  • Την κατασκευή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου με τα σήματα της Ford, το οποίο θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB της VW. Το ηλεκτρικό αυτό μοντέλο θα ενταχθεί στη γκάμα της Ford το 2023.

Κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής των ως άνω επαγγελματικών μοντέλων, η παραγωγή τους αναμένεται να ανέλθει στις 8 εκατ. μονάδες. Σε ότι αφορά το ηλεκτρικό μοντέλο της Ford, οι αντίστοιχες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 600.000 μονάδες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ