top icon
Επικαιρότητα

Ανανέωση για το DS3

Μικρές αλλαγές στη σχεδίαση αλλά και στα μηχανικά μέρη για το μικρότερο μέλος της οικογένειας DS.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι σχεδιαστικές αλλαγές στο ανανεωμένο DS3 είναι περιορισμένες, με τους στιλίστες της γαλλικής εταιρείας να επεμβαίνουν στα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, τόσο εμπρός όσο και πίσω, στη νέα εταιρική μάσκα καθώς και στους προφυλακτήρες και στα δύο άκρα του αμαξώματος.

Στο εσωτερικό, οι Γάλλοι έχουν επέμβει σε αισθητικού περιεχομένου «διορθώσεις». Ωστόσο, η σημαντικότερη είδηση στην ακόμα πιο προσεγμένη ποιοτικά καμπίνα είναι η αναβάθμιση του εξοπλισμού που αφορά στη συνδεσιμότητα. Πιο συγκεκριμένα, το DS3 είναι πλέον εφοδιασμένο με μια οθόνη αφής διαμέτρου 7 ιντσών, μέσω της οποίας ο οδηγός μπορεί με πιο εύκολο τρόπο να επιλέξει τον χειρισμό του συστήματος infotainment, το οποίο είναι συμβατό με τα Apple CarPlay και MirrorLink. Επίσης, ο εξοπλισμός περιλαμβάνει για τις εκδόσεις με χειροκίνητο κιβώτιο αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός και πίσω, καθώς και Hill Assist.

Το ανανεωμένο DS3 είναι διαθέσιμο ως χάτσμπακ αλλά και ως cabriolet, με το τελευταίο να εξοπλίζεται με μια ηλεκτρικά αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή, η οποία ανοίγει ακόμα και όταν το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητες 110 χλμ./ώρα.

Σε ότι αφορά στους κινητήρες, οι Γάλλοι προσφέρουν οκτώ στο σύνολο επιλογές, έξι βενζίνης και δύο ντίζελ, οι οποίες… προκύπτουν από μόλις τρία μηχανικά σύνολα. Πιο αναλυτικά, η βενζινοκίνητη γκάμα απαρτίζεται από τον γνωστό 1.2 PureTech κινητήρα, σε ατμοσφαιρικές και υπερτροφοδοτούμενες εκδόσεις, που αποδίδουν 82, 110 και 130 ίππους, καθώς και από τον γνωστό 1.600άρη, ο οποίος αποδίδει 163 ή 208 ίππους. Αξίζει να σημειώσουμε πως η ισχυρότερη έκδοση, η οποίο προσφέρεται και με τους δύο τύπους αμαξώματος, διαθέτει μπλοκέ εμπρός διαφορικό τύπου Τόρσεν, χαμηλότερη κατά 15 χλστ. ανάρτηση και μεγαλύτερα κατά 26 και 14 χλστ. εμπρός και πίσω μετατρόχια.

Σε ότι αφορά στους ντίζελ, η εταιρεία προσφέρει τον 1.6 BlueHDI σε εκδόσεις με απόδοση 100 και 120 ίππων._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ